Pages

Saturday, April 28, 2012

1001 Tuntutan Bersih 3.0 Duduk Bantah

Sebenarnya ini bukan cerita Bersih 3.0 Duduk Bantah di Dataran Merdeka 28 April 2012. Ini bukan cerita Bersin atau Bisul 3.0 Duduk Bantal or whatever. Ini adalah tuntutan bersih yang kita semua wajib duduk bantah dengan sekeras-kerasnya sebelum kita dibantai di akhirat nanti. Tak bantah, kena bantai!

1. Bersihkan dataran merdeka, taman klcc atau apa saja jenis tempat daripada couple yang memadu asmara.

2. Bersihkan longkang dan tong sampah daripada menjadi tempat pembuangan bayi.

3. Bersihkan kelab malam dan sarang pelacuran daripada terus beroperasi.

4. Bersihkan kaca TV daripada rancangan hiburan yang melalaikan seperti Mentor, Idola Kecil, Pilih Kasih.

5. Bersihkan majalah, surat khabar dan blog-blog yang menjaja gosip dan gambar artis-artis seksi.

6. Bersihkan pilihan raya yang kotor dan tidak telus.

7. Bersihkan menteri-menteri daripada rasuah dan skandal seks.

8. Bersihkan isteri-isteri menteri yang tidak menutup aurat.

9. Bersihkan menteri-menteri yang boros berbelanja dan pecah amanah.

10. Bersihkan perut daripada memakan hasil daripada sumber yang haram.

11. Bersihkan rumah orang tua-tua daripada dihuni ibu-bapa yang diabaikan anak mereka.

12. Bersihkan mulut daripada mencarut, mengumpat dan memfitnah.

13. Bersihkan kemaluan daripada melakukan zina.

14. Bersihkan mata daripada melihat perkara lucah dan maksiat.

15. Bersihkan kaki daripada melangkah ke clubbing, sarang pelacuran, tempat perjudian dan tempat maksiat yang lain.

16. Bersihkan telinga daripada mendengar perkara tidak baik.

17. Bersihkan tangan daripada mencuri dan mengambil harta orang lain.

Sebenarnya masih banyak lagi kemungkaran jika nak disenaraikan. Ingat! Bersih bukannya menyokong Ambiga. Kuasa Rakyat tiada siapa mampu halang.


Senang cerita, bersihkanlah hati dan jiwa. Secara automatiknya, kita dapat bersihkan diri daripada melakukan dosa-dosa kecil dan besar.

Ya Allah, jadikanlah di dalam hatiku cahaya. Di dalam ucapanku cahaya. Jadikanlah pada pendengaranku cahaya. Jadikanlah pada penglihatanku cahaya. Jadikanlah dari belakangku cahaya dan dari depanku cahaya. Dari bawahku cahaya. Ya Allah.. Berikanlah kepadaku cahaya, dan jadikan aku cahaya. (HR. Muslim dan Abu Dawud)

Tudung Wanita Yahudi Beriman

Kes budak lapan tahun pagi tadi membuatkan aku menulis artikel pendek ini. Banyak juga yang bertanya apakah aurat seorang wanita Yahudi? Apakah yang mereka pakai yang can be considered as menutup aurat? Untuk bercakap tentang aurat and stuff kita kena tahu konsep Tzniut . Tzniut ialah konsep yang diamalkan Yahudi beriman bagi menjaga kehormatan diri. Ia merangkumi cara pemakaian dan pergaulan antara jantina. Persoalan "aurat" seorang Yahudi jatuh didalam konsep Tzniut

Seperti agam Islam definisi apa yang boleh dan tak boleh dalam agama Yahudi banyak perdebatannya dikalangan Rabbi. Ada Rabbi yang keras dengan hukum Torah dan ada yang lembut. Macam kes XMas tempohari lah. Ustaz Maza dan Yusuf Qardawi kata HARUS ucapkan Merry Xmas kepada orang bukan Islam kerana masa nabi masih hidup dulu pun dia hormati funeral procession of a dead Jewish man dengan berdiri. Dia hormat si mati walaupun dia Yahudi Laknatullah. But this is another story altogether

Anyway apa yang pasti dalam agama Yahudi seorang wanita WAJIB menutup rambut selepas bernikah sebagai tanda setia dan menjaga kesucian dirinya kepada si suami. Wanita Yahudi boleh menutup kepada dengan rambut palsu , scarf dan tichel. Wanita Yahudi dari mazhab Haredi went a step more dengan memakai topi diatas wig. scarf dan tichel mereka bagi memastikan double sure mereka memenuhi kehendak Tzniut.


Wanita Yahudi yang beriman juga tidak boleh memakai skirt diatas paras lutut. Baju mereja juga tak boleh ketat dan sebaik-baiknya tidak bewarna-warni sehingga menarik perhatian lelaki. Ini adalah haram dimata Tzniut. Dari segi baju pula lengan baju harus menutup siku. Wanita Haredi sekali lagi went a step further dengan memakai lengan sampai ke pergelangan tangan dan baju yang menutup tulang selangka.

Bagi golongan lelaki pula seluar pendek dibenarkan kecuali jika anda seorang Heredi yang beriman. Baju lengan pendek juga ditegah. Tidak seperti wanita menitup kepala bagi lelaki yang sudah atau belum berkahwin adalah tidak wajib.

So there you go ladies and gents. Aurat lelaki dan wanita orang Yahudi. Judging by this rule Bar Rafaeli and Natalie Portman are two really bad jew women! LMAO!

I just leave this here........ hmmkay.


dipeti dari blog serius

Gambar Terkini Himpunan BERSIH 3.0


Sumber: Malaysiakini

Updated: 


4.55pm - JALAN TAR Tapak pasar malam, sekumpulan peserta BERSIH dan polis bertumbuk. 

4.45pm - 
Pistol polis dirampas peserta BERSIH di hadapan SOGO, menurut tweet polis.

4.19pm - Jalan TAR - Sekumpulan orang ramai yang marah bertindak menterbalikkan kereta polis selepas ia didakwa melanggar peserta di situ.
4.10pm -  Jalan TAR - Sekumpulan peserta duduk di sepanjang jalan TAR yang ditutup. Seorang penjual ais-krim laris perniagaannya apabila menjadi tumpuan peserta untuk menghilangkan dahaga mereka. FRU melepas tembakan air bercampur kimia ke arah mereka di depan kedai Kamdar di Jalan TAR.

4.04pm -  Sebelum itu, beberapa wartawan yang berdiri di belakang FRU turut tertolak polis ke arah peserta ketika gas pemedih mata ditembak, mendedahkan mereka kepada gas yang memedihkan mata.