Pages

Saturday, May 5, 2012

Earfhone terbaik sepanjang zaman

Penggunaan fon telinga ataupun sering dikenali dengan nama earphones tidak asing lagi bagi kita. Ia sering digunakan bagi mendengar audio yang dimainkan di pemain MP3, telefon bimbit, ipad dan sebagainya.

Fon telinga atau earphones memang tidak asing bagi kita kan? Tetapi terdapat pelbagai rekaan kreatif earphones di dunia ini. Ada yang mungkin kita tidak pernah menyangka rekaan sebegini wujud. Di sini kita akan dapat melihat 10 rekabentuk earphones yang direka oleh Johnny Lighthands atau syarikat ATOM. Jom layan gambar di bawah ini.


Kubur’ Osama ditemui?
NEW YORK - Lokasi sebenar jenazah pemimpin Al-Qaeda, Osama Laden dibuang ke laut masih tidak dapat dipastikan sehingga kini.


Tetapi, seorang pencari harta karun warga warga Amerika Syarikat (AS), Bill Warren, 60, mendakwa dia telah menemui lokasi yang tepat dan merancang untuk menyelam ke kawasan itu.


Warren yang mempunyai pengalaman mencari lebih 200 bangkai kapal kini cuba untuk mengumpulkan dana berjumlah kira-kira AS$200,000 (RM609,000) untuk misi mencari beg didakwa mengandungi jenazah Osama di sebuah kawasan di Laut Arab Utara.


Dia nekad untuk melakukan misi tersebut selepas mengkaji imej satelit yang diberikan oleh sumber rahsianya di Pentagaon.


Menurutnya, beg jenazah Osama turut diletakkan pemberat supaya kedudukannya di dalam dasar laut tidak berubah.


Sebelum ini, AS gagal mengemukakan bukti kematian Osama dan enggan mendedahkan lokasi jenazah pemimpin Al-Qaeda itu dibuang kerana khuatir kononnya ia akan menjadi tempat pemujaan penyokongnya.

Gospel RM 44 juta

LONDON - Buku tertua di Eropah yang masih berada dalam keadaan sempurna, Gospel St. Cuthbert akan kekal di Britain selepas Perpustakaan British mengumpul dana £9 juta (RM44 juta) untuk membeli kitab berkenaan.
Separuh daripada RM44 juta yang diperlukan bagi membeli buku agama Kristian dari kurun ke-7 berkenaan datang dari Dana Memorial Warisan Kebangsaan dengan bakinya dibayar oleh beberapa yayasan amal, tabung amanah dan sumbangan orang awam.
"Kesemua muka surat, ikatan benang buku ini masih sempurna, sekali gus menghubungkan kita dengan nenek moyang kita 1,300 tahun dahulu," kata Ketua Eksekutif, Perpustakaan British, Lynne Brindley.
Buku Gospel St. Cuthbert yang cuma sebesar tapak tangan 
Ia ditanam bersama mayat seorang pemimpin awal Kristian di Lindisfarne, timur laut England sekitar tahun 687.
Buku berkenaan ditemui semula di Gereja Durham pada 1104 apabila keranda tersebut terpaksa dipindahkan ekoran serangan bangsa Viking.
Buku yang dipinjamkan kepada perpustakaan itu sejak tahun 1979, dijual oleh sebuah persatuan Kristian untuk mengumpul dana bagi tujuan pendidikan dan pemuliharaan gereja. - AFP

Nuffnang:Apa kebaikannya??

Kalau korang blogger baru, aku boleh prefer korang nuffnang sebab aku guna jugak ads ni. Tapi kalau tak nak takpela sebab ada banyak lagi ads yang lain. Apa yang baik nuffnang ni. Ads ni, berdasarkan pengalaman aku setakat ni yang dah guna nuffnang, aku boleh cakap pada korang ads ni baik daripada advertlets.


 Aku pernah dengar orang yang guna advertlets  payah jugaklah nak dapat CTR (click through ratio) tuh. Lepas beberapa bulan, baru RM0.60. Oleh sebab aku dengar citer tu,, aku guna dan bertukar pada nuffnang dan kalau tak silap aku lah, aku dah guna 1 tahun

Aku malas nak bagitahu korang berapa pendapatan aku sekarang tapi, cukuplah aku nak bagitahu, aku harap nuffnang bagilah up sikit pendapatan aku. Barangkali aku boleh dapat. Doa-doakan lah sebab belum pernah merasa lagi cash dalam tangan hasil titik peluh ni.
*aku nak tanya yang boleh bagi pendapat kat aku macam mana nak tambah lebih banyak trafik masuk dalam blog aku ni*
how can I get more traffic into my blog


[kalau ada sponsor yang sudi sponsor blog aku ni, boleh tampil ke depan]
Right now I still searching for a sponsors who willing be my blog sponsor