Pages

Thursday, May 3, 2012

Mata Wang Paling Bernilai Di Dunia..

Cehhh..Selama ni aku ingat matawang US atau Britain la yang paling tinggi nilai nya di dunia, tapi rupa-rupa nya aku dah tersilap..Selama ni pun korang mesti sangka yang matawang dari kedua-dua negara ni la yang paling tinggi di dunia, betul tak?..


So, dengan pendedahan terbaru ni, aku rasa persepsi kita mengenai kedudukan matawang yang tertinggi nilainya di dunia bukan lah milik US atau pun Britain, tapi milik matawang negara Kuwait..Mesti korang tak percaya kan? Kalau korang nak tahu, 1 Dinar Kuwait ni boleh ditukar dengan US Dolar $3.47..Itu baru 1 Dinar, kalau 20 Dinar? Dah US Dolar $69.44 dah..So, mana lagi tinggi? Kalau sapa yang tak tahu apa rupa matawang Kuwait tu, boleh tengok gambar kat bawah ni..20 Dinar

1/4 Dinar

1/2 Dinar

1 Dinar

5 Dinar

10 Dinar

p/s: tak sangka aku..Selama ni dok agung-agung kan matawang Barat, rupa-rupa nya watawang negara Islam tu sendiri tu jugak yang tertinggi di dunia..

Haiwan Peliharaan Paling Mahal Di Dunia

Green Monkey – $16,000,000
Inilah antara koleksi haiwan-haiwan peliharaan yang paling mahal..mana satu yang korang mahu???

Missy – $1,200,000
Tibetan Mastiff – $582,000
White Lion Cub – $138,000
Stag Beetle – $89,000
Chimpanzee – $55,000

Batang Pokok Yang Tumbang Jadi Bengkok Daripada Terkena Kereta Ustaz


Kisah ini mengenai seorang wali keturunan Bani Mu’awiyah yang kini hidup sebagai orang biasa, mengajar di sekolah Islam biasa di London, mengalami kejadian yang menakjubkan.

Ustaz itu mempunyai sebuah rumah biasa, dan berkereta ke sekolah. Kereta itu pula dah tua, dan dia tak dapat beli kereta baru walaupun gajinya lebih dari cukup untuk duit muka kereta. Kereta sana murah, kan. Tapi dia kata, kekayaan yang dia ada bukan milik dia seorang. Selain keenakan kereta baru, dia letak prioriti duit itu pada tempat lain. So, dia lebihkan derma daripada tukar kereta. Tak macam orang kita, kan. Satu hari berlaku ribut taufan di perkampungan beliau, dan sebatang pokok telah tumbang di laman depan rumahnya. Dia sangka anjung rumah dia akan rosak, apatah lagi keretanya. Namun, dalam curiosity tu, dia tetap reda kalau jadi apa-apa. Apabila dia keluar dan melihat apa yang terjadi, dia tak percaya. Anjung rumahnya tak rosak, dan keretanya seolah-olah ‘diselamatkan’ oleh malaikat.
Batang pokok itu membengkok agar tidak mengenai bahagian belakang kereta beliau. Kelihatan dalam gambar beliau cerita sepatutnya trajektori pokok itu akan hempap keretanya, dan batang pokok itu seingat dia lurus. Kalau tak silap lah, katanya. Tapi dah tumbang jadi bengkok.


Bob Kuman Meninggal Dunia


Bob Kuman meningga dunia pada tarikh hari ini, 3 Mei 2012 jam 4.38 petang dan ini adalah berita sedih bagi kalangan peminat dan rakan artis Allahyarham.

Berita kematian Bob Kuman ini telah disahkan sendiri oleh kakitangan ambulan Hospital Sg Buloh.

Al-FATIHAH...........

Susunan Yang Kemas Dan Sempurna

Salam sejahtera semua.Tadi masa Amir duk sibuk main internet dan blogwalking ,tiba tiba amir terjumpa benda yang menarik nie dan Amir rasa ada bagusnya jugak kalau amir share nie kat korang..Hope you All happy..And please practice this at home..Nice...

 

Terbaik kan...