Pages

Saturday, June 2, 2012

Ikan Bergigi ManusiaIkan Sheepshead mempunyai gigi depan yang pelik seperti manusia dimana mereka gunakan untuk mengikis teritip dari batu dan dinding konkrit. Mereka juga mempunyai gigi pengisar yang bulat dalam mulut mereka untuk menghancurkan moluska, ketam, dan tiram.

Mereka mempunyai jalur hitam dan perak yang tersendiri pada badan yang merupakan sebahagian daripada sebab mengapa mereka juga kadangkala dipanggil ikan banduan atau ikan zebra.


 
Sheepshead biasanya ditemui berhampiran pantai di mana terdapat beberapa struktur seperti batu, dinding konkrit, jeti atau jambatan. Di mana-mana anda boleh menemui tiram dan teritip biasanya tempat yang baik untuk mencari ikan ini.Sheepshead adalah paling mudah untuk ditangkap pada musim sejuk apabila mereka datang ke pantai untuk membiak - anda perlu matakail kecil dan tindak balas yang cepat untuk menangkap ikan ini! Mereka terkenal kerana mencuri umpan anda tetapi apabila anda dapat menangkap satu daripada ikan ini, ia adalah berbaloi. Walaupun berat mereka biasanya kurang dari 5 pounds, tetapi kadang-kadang orang dewasa boleh mendapat sehingga 20 pounds.

Restoran OBAMA FRIED CHICKEN di China


Gambar yang kebiasaannya memaparkan orang tersenyum tempat Kolonel yang terkenal telah diambil alih oleh Obama dengan matanya ditutup diperkenalkan KFC di Beijing, China telah membayar penghormatan kepada presiden Amerika Syarikat untuk nama "Obama Fried Chicken".

Rupa-rupanya ini bukanlah kali pertama KFC China telah menggunakan imej presiden untuk menarik pelanggan terhadap makanan ringan itu. Iklan komersial di Hong Kong juga pernah menggunakan Obama untuk menggalakkan menu sandwich ayam.

Jom Saksikan Video Tersebut

p/s:Obama oh Obama,Ada ada je lah kau nie
Sumber:

Batu Permata Terbesar Di Dunia DilelongBatu permata zamrud yang dikatakan terbesar di dunia telah dijumpai di Brazil dan dipotong di India. Permata gergasi ini mempunyai berat 11.5 kilogram dan kira-kira 12 inci panjang. Batu permata ini dinamakan 'Teodora' dan dalam terjemahan kasar bermaksud 'Hadiah Tuhan'.

Batu permata zamrud 57,000-karat ini akan dijual pada 28 Januari 2011 di Western Star Auctions di British Columbia, Kanada. Batu permata zamrud ini dinilai dari USD 1.15 juta dan ia hanyalah batu potongan kasar dan nilainya dijangkakan akan meningkat semasa lelongan dan bergantung kepada kemahuan individu yang ingin mendapatkan batu permata zamrud terbesar di dunia.

Batu permata zamrud ini sedang menuju ke Kelowna, British Columbia dengan keselamatan bersenjata. Rumah lelong akan memastikan batu permata itu dikawal ketat sehingga lelongan akhir bulan ini.

Mahu mengetahui lebih banyak mengenai batu permata gergasi ini?
Tontoni video di bawah.

Misteri Awan Jatuh Dari Langit

kisah misteri, awan jatuh dari langit, video, foto gambar, arab saudi, rakam, pelik
Bolehkah awan menentang aturan graviti dan jatuh dari langit ke atas tanah. Sebuah video yang diambil oleh rakyat UAE dan telah diterbitkan ke U-Tube menunjukkan kejadian itu berlaku di UAE dan jurugambar bertuah itu menganggap ianya sebagai satu keajaiban syurga.

Klip video selama 3.5 minit itu menunjukkan awan kecil putih yang terbang rendah segumpalan kapas besar di atas ladang hijau sebelum mengarah ke bawah dan jatuh ke atas pagar di kawasan subur Faris Bida di luar bandar timur oasis Al-Ain.

Orang yang tidak dikenali yang menangkap fenomena yang unik ini kemudiannya menyerahkan perakam video beliau kepada pekerja ladang di kawasan itu dan memintanya untuk terus merakam semasa dia menuju ke arah awan dan menyentuh awan dengan tangan.

Klip video itu turut dibawa di dalam beberapa akhbar di Arab Saudi dan negara-negara Teluk yang lain, menunjukkan awan berpecah kepada beberapa bahagian semasa ia mencecah tanah. Bahagian-bahagian kecil yang lain dilihat ditiup oleh angin manakala bahagian utama kekal melekat pada pagar.

"Saya tidak dapat mempercayainya saya tidak pernah melihatnya dan merakamnya," kata lelaki itu dalam bahasa Arab. "Saya percaya ini adalah satu keajaiban yang menunjukkan kekuasaan Allah."


MARI KITA SAMA SAMA SAKSIKAN VIDEO TERSEBUT 

Pandangan BudakLadang:

Buih jenis yang sama terbentuk apabila anda mencuci pinggan atau detergen yang digunakan oleh BOMBA semasa pembersihan (boleh tanya BOMBA bagi yang tak tahu) menghasilkan buih yang banyak yang ringan dan boleh diterbangkan. Buih seperti ini juga boleh terbentuk di laut berikutan ribut, dan dalam kolam rawatan pembetungan sebagai hasil bio-aktiviti yang berlaku di. Kelihatan hanya seperti buih kepada saya. Akan tetapi tidak menjadi mustahil bagi ALLAH Azza Wajalla.