Pages

Saturday, January 28, 2012

Kisah Benar Ustaz Haron Din Mimpi Bertemu Nabi ( Sedih )


Ambil 10 minit untuk mendengar kisah yang indah dan menarik daripada Ustaz Harun Din bertemu dengan insan yang sangat mulia Di sisi Allah iaitu Rasulullah SAW dalam mimpinya..

9 Jenis Anak Syaitan

 
 
Zalituun.. Wathiin.. sekali dengar mcm sedap merdu. umpama semerdu ucapan arab lama atau kuno.. tapi tahu tak yang sebenarnya.. ianya ialah antara jenis2 Syaitan Nirrojim yang tidak putus asanya untuk menjadikan kita sebahagian dari kehidupannya? paparan ini teman ambil dari seorang sahabat.. ianya dipetik dari kata2 Umar al-Khattab r.a..

9 Jenis Anak Syaitan:
Umar al-Khattab r. a berkata, terdapat 9 jenis anak syaitan :-
1. Zalituun
Duduk di pasar/kedai supaya manusia hilang sifat jimat cermat.Menggoda supaya manusia berbelanja lebih dan membeli barang-barang yang tidak perlu.
2. Wathiin
Pergi kepada orang yang mendapat musibah supaya bersangka buruk terhadap Allah.
3. A’awan
Menghasut sultan/raja/pemerintah supaya tidak mendekati rakyat. Seronok dengan kedudukan/kekayaan hingga terabai kebajikan rakyat dan tidak mahu mendengar nasihat para ulama.
4. Haffaf
Berkawan baik dengan kaki botol. Suka menghampiri orang yang berada di tempat-tempat maksiat (contoh: disko, kelab malam & tempat yang ada minuman keras).
5. Murrah
Merosakkan dan melalaikan ahli dan orang yang sukakan muzik sehingga lupa kepada Allah. Mereka ini tenggelam dalam keseronokan dan glamour lain-lain.
6. Masuud
Duduk di bibir mulut manusia supaya melahirkan fitnah, gosip, umpatan dan apa sahaja penyakit yang mula dari kata-kata mulut.
7. Daasim
Duduk di pintu rumah kita. Jika tidak memberi salam ketika masuk ke rumah, Daasim akan bertindak agar berlaku keruntuhan rumah tangga (suami isteri bercerai-berai, suami bertindak ganas, memukul isteri, isteri hilang pertimbangan menuntut cerai, anak-anak didera dan pelbagai bentuk kemusnahan rumahtangga lagi).
8. Walahaan
Menimbulkan rasa was-was dalam diri manusia khususnya ketika berwuduk dan solat dan menjejaskan ibadat-ibadat kita yang lain.
9. Lakhuus
Merupakan sahabat orang Majusi yang menyembah api/matahari
~wallahua'lam...

Jenama Croc's Haram Dipakai

Jenama Croc's Haram Dipakai

logo Croc's.. jika logo ini diterbalikkan ianya jelas kan?
Tarikh Keputusan: 
 6 Jul, 2010

Huraian Tajuk/Isu: 
Mohon Fatwa Berkenaan Selipar Dan Kasut Yang Bertulis Kalimah Allah

Keputusan: 
Sehubungan itu, dimaklumkan bahawa perkara di atas telah dibincangkan dan di bahaskan oleh Ahli Jawatankuasa Fatwa Negeri Johor  pada 23 Rejab 1431 bersamaan 6hb Julai 2010. Setelah dilihat dengan penuh penelitian maka keputusannya adalah seperti berikut :
          Alhamdulillah, fatwanya adalah seperti berikut :
“ Semua selipar dan kasut berjenama Croc's yang mengandungi lambang (logo)/corak yang menyerupai kalimah ( LILLAH ) لفظ الجلالة  adalah haram penggunaannya.
Oleh itu, semua umat Islam  di negeri Johor dilarang ; membuat, menjual, membeli, mengguna, menyimpan, mengedar, memesan, mengimport, mengeksport, mempamer, mencetak semula, mengambil gambar, memberi hadiah, dan menjadikan perhiasan”.
والله أعلم بالصواب
Status Penwartaan: 
 Tidak Diwartakan
sumber: http://www.e-fatwa.gov.my/fatwa-negeri/fatwa-berkenaan-selipar-dan-kasut-yang-bertulis-kalimah-allah-kasut-crocs

(Soal Jawab)Tanda-tanda Gangguan


Bagaimanakah saya ingin tahu bahawa saya telah mengalami gangguan? Apakah simptom atau tanda-tandanya?

Ketika Tidur

 • Susah tidur
 • Mudah terjaga malam
 • Mimpi binatang berbisa seperti ular, singa, unta dll
 • Ketawa, menangis, menjerit, bunyi gigi berlaga ketika tidur
 • Mimpi jatuh tempat tinggi
 • Melihat benda tajam
 • Mimpi melihat budak kecil (bayi)
 • Mimpi salib atau paderi
Ketika Jaga
 • Lesu, malas, hilang semangat
 • Sesak nafas, gila
 • Lenguh sendi-sendi utama
 • Ketumbuhan (cancer)
 • Selalu mengantuk
 • Mudah marah, hilang darah
 • Agresif dan bertindak liar
DR : Sekiranya terdapat tanda-tanda berikut, segeralah ke Pusat Rawatan untuk pemeriksaan selanjutnya

PERHATIAN:- Jika anda rasa kandungan ini patut disebarkan ke laman facebook dan twitter anda,sila klik butang kongsi ditepi

7 Pahala yang diterima selepas mati

Abu Hurairah berkata, Rasulullah bersabda bermaksud : “Apabila mati anak Adam itu, maka terhentilah amalnya melainkan tiga perkara iaitu sedekah yang berjalan terus, ilmu yang berguna dan diamalkan serta anak yang soleh yang mendoakan baik baginya”.

DARIPADA Anas Radiallahu Anhu, berkata bahawa ada tujuh macam pahala yang dapat diterima seseorang itu selepas matinya;

1. Sesiapa yang mendirikan masjid maka ia tetap pahalanya selagi masjid itu digunakan orang untuk beramal ibadat di dalamnya.

2. Sesiapa yang mengalirkan air sungai selagi ada orang yang minum daripadanya.

3. Sesiapa yang menulis mushaf ia akan mendapat pahala selagi ada orang yang membacanya.

4. Orang yang menggali perigi selagi ada orang yang menggunakannya.

5. Sesiapa yang menanam tanam-tanaman selagi ada yang memakannya baik dari manusia atau burung.

6. Mereka yang mengajarkan ilmu yang berguna selama ia diamalkan orang mempelajarinya.

7. Orang yang meninggalkan anak yang soleh iaitu anak yang selalu diajar ilmu al-Quran, maka orang yang mengajarnya akan mendapat pahala selagi anak itu mengamalkan ajarannya tanpa mengurangi pahala anak itu sendiri.

Abu Hurairah berkata, Rasulullah bersabda bermaksud : “Apabila mati anak Adam itu, maka terhentilah amalnya melainkan tiga perkara iaitu sedekah yang berjalan terus, ilmu yang berguna dan diamalkan serta anak yang soleh yang mendoakan baik baginya”.

Lambang Freemason Di Bangunan UNIMAS

baiklah.. mungkin anda pernah melihat di dalam website yang lain mengenai lambang-lambang freemason di luar negara. Blog saya ini akan merungkai melalui pemerhatian secara perbandingan.. sila sihat bukti di bawah.. yang pertama sekali bangunan UNIMAS(Universiti Malaysia Sarawak) yang belum lagi ada pihak yang membuka isu ini. Saya bukanlah menuduh pihak Universiti, tetapi adakah ini secara kebetulan? adakah yang berlaku di PUTRAJAYA pun satu KEBETULAN? Adakah yang berlaku di Universiti Malaysia Terengganu (UMT) KEBETULAN? terlalu banyak kebetulan akan menjadi BETUL. Wallahualam.. saya serahkan kembali kepada pembaca untuk menilai... LIHAT LOGO DAHULU SEBELUM MENILAI.. =)INI YANG SAYA DAPAT KENAL PASTI BENTUK BANGUNAN DI UNIMAS. Kebetulan? kita lihat Kampus UMT di bawah pula.. 

 LAMBANG SALIB. SILA LIHAT GAMBAR DI BAWAH. SAYA TELAH MELIHAT SEMULA DI GOOGLE MAPS. KENAPA BANGUNAN INI DILINDUNGI AWAN?? ADAKAH KEBETULAN? ATAU PUN SENGAJA DI LINDUNGKAN? BULATAN 8 GARISAN TELAH DIBINA.. SEBELUM INI TIADA BUKAN?
KITA LIHAT PULA DI PUTRAJAYA.. JOM VIEW...
 GAMBAR DI ATAS.. SAMA SEPERTI DI UNIMAS, UMT DAN PUTRAJAYA. SEBELAH MASJID PULAK TU.. KALAU VERTICAN CITY SEBELAHNYA GEREJA.. DI BAWAH SEPERTI SENIBINA BANGUNAN UNIMAS...  freemason=jurubina.. fikirkan


 BENTUK MATA PADA SENIBINA JALAN RAYA.. LIHAT KUBAH PICC.. BENTUK MATA..