Pages

Monday, May 7, 2012

GAMBAR-GAMBAR PENHINAAN KE ATAS ISLAM

Bangsat kafir laknatullah tak henti-henti dari zaman dahulu sehingga kini dengki dan khianat dan menghina agama Islam yang suci dan mulia. Penghinaan terhadap Rasulullah s.a.w bukanlah satu isu yang baru kerana sejak Baginda s.a.w. diutuskan menjadi utusan Allah s.w.t. lagi, Baginda s.a.w. telah dihina oleh para kafir Quraisy dengan pelbagai cemuhan dan tohmahan. Umat Islam pada ketika itu hanya mampu bersabar dengan cemuhan tersebut kerana mereka masih lagi lemah namun dalam masa yang sama, mereka membenci perbuatan tersebut dalam diri mereka.

Pelbagai cara dan taktik digunakan untuk menghina Islam secara terang-terangan atau secara halus tanpa disedari oleh umat Islam. Sakit hati sebagai orang Islam melihat agama sendiri dihina melalui gambar-gambar yang dikutip dari internet. Walaupunpun dihina, kita masih bersabar dan berdoa kepada Allah swt supaya mereka dilaknati melalui bala-bala. Allah swt sahaja yang tahu yang kita tidak ketahui. Seperti taufan, banjir besar, kebakaran dan penyakit yang tidak ada penawarnya.

Kita tak hairan sebab beginilah sifat kafir laknatullah dari sejak turun temurun mendendam agama Islam yang melihat Islam mengancam ugama mereka. Dari hari ke hari di benua Eropah, banyak yang memeluk agama Islam selepas tidak ada jalan keluar dalam penyelesaian mencari arah hidup dari agama mereka dan mendapat ketenangan selepas memeluk agama Islam.

Tapi yang mendukacitakan ada kalangan orang-orang Islam yang sanggup menghina agama sendiri dan bangsa sendiri kerana kurang keimanan dan terpengaruh dengan kawan-kawan Nasrani dan Yahudi yang senantiasa memesong akidah serta menyesatkan melalui media-media elektronik secara terang-terangan dan secara halus tanpa disedari.

Lagi satu, penggunaan kalimah ALLAH dikalangan masyarakat Kristian, khususnya masyarakat yang hidup di dalam sebuah negara ISLAM, tidak dapat tidak pasti menyentuh perasaan umat ISLAM, kerana perkataan Allah adalah sangat mulia di sisi umat Islam.

Apa yang menghairankan ialah, sebelum ini pengamal ajaran Kristian itu menyebut ‘tuhan’ dengan bahasa mereka masing-masing. Tetapi kenapa pula tiba-tiba sahaja ingin bertukar angin pula? Mungkinkan ini merupakan satu agenda untuk mengacau bilaukan dan memecahkan perpaduan umat-umat Islam. Janganlah kerana untuk memenangi kuasa politik, kita sanggup korbankan maruah kita dan berkompromi dengan bersetuju pandangan mereka. Sama-samalah kita renung-renungkan.....

LAGI-LAGI GAMBAR MENGHINA ISLAM:-

gambar orang islam sedang solat di pijak orang yahudi dan paderi kristian

Ayat Al-Quran pada tisu tandas. gambar ini menggunakan fotoshop.

gambar mepermainkan nama ALLAH

Nik Azik yang di fotoshop

Wanita barat sedang membuang air besar atas Kaabah

Poster membakar naskah Al-Quran

Menghina Rasulullah dan Islam

Pakaian terdedah dengan ayat suci dihadapan.

kasut wanita dengan tulisan ayat suci.

Naskah Al-Quran yang di lukis salib kristian
Take beeer atau takbir

Al-Quran dijadikan sasaran latihan menembak

Al-Quran di jadikan sebagai makanan khinzir

Orang solat berjemaah sambil di liwat oleh haiwan


Sebagai tempat buang air kecil... Wanita bertudung..serupa paderi wanita juga.

Kitab Surah Yassin di dalam mangkuk tandas

Ayat suci ditatto di badan wanita kafir.

Patung mainan yang menyakit hati..orang Islam.

orang islam solat berjemaah sembah wanita

PERHATIAN:- Jika anda rasa kandungan ini patut disebarkan ke laman facebook dan twitter anda,sila klik butang kongsi di bawah ini.

Sumber

5 rahsia kenali wanita melalui bantal

1) Memeluk Bantal
Mereka yang suka memeluk bantal biasanya berjiwa
seni & manja . Mereka mempunyai penghargaan yang tinggi terhadap
lukisan, muzik dan sastera. Perasaan mereka halus dan jiwa mereka romantik.
Kadangkala ada yang boleh membaca peristiwa yang akan berlaku melalui
mimpi. Mereka juga sangat prihatin terhadap kesusilaan.

2) Menggunakan Banyak Bantal
Mereka biasanya kurang kenyakinan.
Dalam kehidupan seharian mereka memerlukan banyak pendamping.
Mereka jarang membuat keputusan sendiri,
sebaliknya mendapatkan pandangan orang lain.

3) Tidur Dengan Satu Bantal
Mereka bukan jenis mengada-ngada dan
boleh menerima keadaan seadanya.
Mereka juga membuat keputusan berdasarkan fikiran dan
bukan nafsu semata-mata.  

4) Meletakkan Bantal Di Bawah Kaki
Mereka mempunyai sifat kurang baik.
Mereka jarang bergaul dgn org ramai, malah kaku dalam pergaulan.
Ini menyebabkan mereka cenderung bersifat egois.
Mereka juga gemar menempuh jalan pintas untuk mencapai cita2.
Mereka tdk suka berusaha.

5) Tidur tanpa Bantal
Mereka memiliki sifat percaya diri yang sangat tinggi.
Kadangkala sifat percaya diri ini akhirnya akan membawa kepada sifat ego.

Sumber

Abu Hurairah: Peperangan di akhir zaman


Imam Ibn Hajar menulis di dalam Fathur Bari bahawa Saidina Abu Hurairah mengetahui nama-nama para amir, raja dan ayah mereka. Abu Hurairah pada mulanya menyembunyikan ilmunya mengenai hal itu kemudian menyampaikannya menjelang kematiannya kerana takut dosa di atas perbuatan menyembunyikan ilmu.

Ini adalah atsar yang diriwayatkan oleh Sayyidina Abu Hurairah, Sayydina Ibn Abbas, dan Sayydina Ali bin Abi Thalib.
Dia berkata pada orang-orang disekelilingnya :
“Aku mempunyai maklumat mengenai peperangan-peperangan yang terjadi di akhir zaman.” Maka orang-orang berkata : “Beritahukanlah kepada kami, tidak mengapa semoga ALLAH memberikan pahala yang lebih baik.” Maka beliau pun berkata :
“Pada dekad-dekad hijriyah setelah 1300 tahun dan hendaklah kalian menghitung beberapa dekad kemudian, Raja Romawi berpendapat bahawa Perang Dunia yang melibatkan seluruh dunia pasti terjadi maka ALLAH mengkehendaki peperangan baginya.

Tidak lama masa berlalu, satu dekad dan satu dekad lagi berkuasalah seorang lelaki dari negara bernama Jirman (Jerman), ia mempunyai nama ‘hirr’ (kucing), ia ingin menguasai dunia dan memerangi semua negeri bersalju dan kaya, maka ia berada di dalam murka ALLAH. Setelah berlangsung tahun-tahun api, dia dibunuh secara hina oleh rahsia Rusy atau Rus.”

Hitler telah mencetuskan Perang Dunia Ke-2

“Pada dekad-dekad hijriyah setelah 1300 tahun, hitunglah lima atau enam, Mesir akan diperintah oleh seorang lelaki yang digelar sebagai Nashir, oran-orang Arab menyebutnya sebagai ’syuja’ ul arab’ (Pemberani Orang Arab), ALLAH menghinakannya dalam sebuah peperangan dan sebuah peperangan lagi; dia tidak mendapat kemenangan.

ALLAH mengkehendaki untuk memberikan kemenangan bagi Mesir, kemenangan sejati bagi-Nya, pada bulan yang paling dicintai-Nya dan milik-Nya, maka Pemilik Rumah dan Bangsa Arab menyenangkan Mesir dengan Asmar Sada, ayahnya Anwaru Minhu – lebih bercahaya daripada dia, akan tetapi dia membuat perjanjian damai dengan pencuri-pencuri Masjidil Haram di negeri yang penuh duka.

Dan di Iraq Syam, ada lelaki yang sangat kejam…dan…Sufyani, pada salah satu daripada kedua matanya ada kasal, ‘kelopak mata yang turun’ sedikit. Namanya diambil daripada pecahan kata shidam dan dia ’shaddam liman aradhahu’ (penghancur bagi siapa saja yang menentangnya, dunia berkumpul menyerangnya di (Kut) kecil yang dimasukinya dan dia tertipu. Tidak ada kebaikan di dalam diri Sufyani kecuali dengan Islam. Dia adalah orang yang baik dan jahat dan kecelakaan bagi pengkhianat al-Mahdi al-Amin.”

“Pada dekad-dekad hijriyah setelah 1400 tahun, hitunglah dekad itu dua atau tiga… akan muncul al-Mahdi al-Amin (pemimpin yang mendapat petunjuk dan dapat dipercayai), memerangi seluruh dunia, bersatu memeranginya ialah orang-orang yang sesat (Nasrani), orang-orang yang dimurkai (Yahudi), serta orang-orang yang keterlaluan dalam kemunafikannya di negeri Isra’ dan Mi’raj dekat gunung Mageddon.
Akan keluar menghadapinya Ratu Dunia dan tipu muslihat, penzina namanya (Amerika). Ia merayu dunia pada hari itu dalam kesesatan dan kekafiran. Yahudi ketika itu berada di puncak ketinggian, menguasai Al-Quds dan kota suci. Seluruh negeri datang dari laut dan udara kecuali kecuali negeri-negeri salju yang sangat dingin dan negeri-negeri panas yang sangat panas. Al-Mahdi melihat bahawa seluruh dunia sedang membuat tipu muslihat terhadapnya dan yakin bahawa ALLAH boleh membuat tipu muslihat yang lebih rumit.


Albert Einstein: "Saya tidak tahu dengan senjata apa yang akan digunakan pada Perang Dunia ke 3 tetapi saya tahu pada Perang Dunia ke 4, orang akan berperang dengan batu dan batang kayu."
Dia yakin bahawa seluruh alam adalah milik ALLAH, kepada ALLAH saja semua akan kembali. Seluruh dunia adalah pohon baginya yang akan dikuasai dari ranting hingga akarnya (…) maka ALLAH melempari mereka dengan anak panah yang paling dahsyat, yang membakar bumi, laut dan langit mereka. langit pun menurunkan hujan yang buruk dan seluruh penduduk bumi mengutuk semua orang kafir di bumi dan ALLAH mengizinkan hilangnya semua kekufuran.”{2}
Huraiannya adalah seperti berikut :
Perang Dunia Pertama :
Disebutkan – Pada dekad-dekad Hijriyah setelah 1300 tahun dan hitunglah beberapa dekad… yakni kita menghitung beberapa dekad setelah tahun 1300 H. Demikianlah jumlah dekadnya masih kabur. Satu dekad adalah 10 tahun. Dan benar, pada tahun 1914 Masihi atau sekitar tahun 1332 H, terjadilah peperangan. Bererti, jumlah dekad yang masih kabur itu adalah tiga dekad ditambah kira-kira dua tahun lagi.

Perang Dunia Kedua :
Disebutkan – Tidak lama masa berlalu, satu dekad dan satu dekad lagi, berkuasalah seorang lelaki dari negara yang bernama Jirman (Jerman), ia mempunyai nama ‘hirr’ (kucing), ia ingin menguasai dunia dan memerangi semua negeri… dan benar, hanya 20 tahun kemudian (2 dekad bersamaan sebutan Abu Hurairah, satu dekad dan satu dekad lagi) meletuslah Perang Dunia Kedua yang digerakkan oleh as-Sayyid al-Kabir (pemimpin besar atau Hitler). Di Jerman orang memanggilnya Hitler.

Perang Dunia Ketiga :
Disebutkan – Pada dekad-dekad hijriyah setelah 1400 tahun, hitunglah dekad itu dua atau tiga… bermaksud peperangan akan terjadi diantara tahun 1420 H hingga 1430 H. Kita sekarang berada pada tahun 1431 H, maka peperangan itu sudah berada diambang pintu, boleh meletus pada bila-bila masa saja.{3}CATATAN; PENYEMBAHAN LEMBU BETINA

 
Penyembahan lembu betina sebenarnya adalah hasil pemikiran lama warisan kelompok masyarakat  primitif yang disebut 'totem'. Ini adalah semacam penyembahan pada thaghut, yakni penyembahan yang dilakukan manusia primitif pada tuhan yang berupa binatang atau tumbuh-tumbuhan, kerana diduga bahawa antara manusia, binatang, atau tumbuh-tumbuhanada tali persaudaraan dan hubungan keakrabatan. 
Totem sendiri diakui sebagai sesuatu yang suci dan najis sekaligus. Tuhan totem dipelihara dan dijaga oleh ajaran tabu. Di antara yang dianggap tabu adalah bahawa ahram hukumnya membunuh haiwan dan tumbuh-tumbuhanatau memakan dagingnya. Itulah pertumbuhan keyakinan tabu berkenaan dengan makanan.
Pemikiran ehwal tabu memakan daging binatang dan tetumbuhan telah lama berakar apda sebahagian masyarakat di dunia. lembu betina menjadi tabu bagi orang india yang beragama Hindu, dan babi menjadi tabu untuk di makan bagi orang-orang yahudi. 
Lihat buku 'Al-Yahudiyyah fi al-Aaqidah wa at-Tarikh' karya 'Isamuddin Hifni Nasif, hlm. 16-17.
Seoarang filsuf besar, Will durant, pernah mengatakan;
"Pada hakikatnya, anda akan menemukan bahawa segala khurafat, tahyul atau tradisi lama, sentiasa berhubungan dengan perikehidupan manusia modern sekarang. Sesungguhnya peradaban adalah karya segelintir orang yang membangunnyasecara bertahap dan perlahan-lahan disertai kesabaran dalam mengumpulkan bahan-bahannya dari perikehidupan yang penuh kemewahan. Sementara itu, kebanyakkan orang, meskipun telah berlalu seribu tahun, tidak memperlihat suatu perubahan yang bererti.' lihat 'Story of Civilization', jilid I, hlm. 103.
Oleh kerana itu, Islam sangat tegas mengharamkan pembuatan dan penempatan dirumah-rumah atau di pelbagai tempat. Perilaku mengagungkan patung, di samping mengundang kehadiran syaitan dan mmengusir Malaikat, kerap mengundang orang untuk mengagungkan dan membesarkan sesuatu yang melahirkan fitnah.
Tidak seorang pun dapat mengatakan bahawa peradaban manusia telah mencapai sesuatu batas kemajuan yang tinggi kerana semua akal manusia memperkenankan adanya penyucian atas berhala. Kita lihat orang-orang hindu di India menyembah lembu betina. ( Lembu adalah sebahagian dari sesembahan orang-orang Hindu yang selama bepuluh-puluh tahun, bahkan berabad-abad, tidak pernah lenyap untuk disucikan dan di sembah). Dalam kitab 'Samaveda', salah satu bahagian dari 'Weda' kitab suci orang Hindu, terdapat semacam ibadah berupa nyanyian yang berjudul "Sembahyang kepada lembu betina". Jika diterjemahkan, nyanyian itu akan berbunyi:
'Wahai lembu betina suci, bagimu pemujaan, kemuliaan, dan doa pada setiap penampilanmu. Engkau edarkan dan bahagi-bahagikan susu waktu fajar menyingsing dan ketika malam gelap gelita.Atau,engkau lahirkan anak lembu(betina atau jantan).Kami akan menyiapkan bagimu tempat luas,suci,dan layak bagimu.Kami juga akan menyediakan air jernih yang boleh engkau minum.Wahai lembu betina ,semoga engkau berkenan menyebarkan nikmat penuh kebahagiaan di antara kami."

Ada sebuah hikayat yang mengisahkan percakapan antara seekor babi dengan seorang raja.Suatu hari,seekor babi pergi menemui seorang raja.Kebetulan ketika itu,ia sedang melakukan sembahyang di depan lembu betina,seraya mengisytiharkan lembu betina  itu sebagai sembahannya yang berpengaruh atas  dirinya.Berkatalah babi kepada sang raja:
 'Wahai raja,bila engkau akan menyembahkan aku?"
Tentu saja sang raja marah seraya membentak babi, lalu berkata:
"Keluarlah kamu! Jika tidak, maka aku akan membunuhmu!"
Mendengar perkataan sang raja, maka sang babi pun menangis, lalu berkata..
"Baiklah, ternyata engkau hanya mahu dan suka memakan dagingku saja. Aku mati untuk menyajikan kepadamu apa yang kamu suka. Tetapi, meskipun demikian, kamu hanya mahu menyembah lembu betina  dan tidak menyembah aku."
Rajapun menjawab:ditet
"Sungguh kamu bodoh, wahai babi. Aku mengambil dagingmu setelah kamu mati, yakni dalam keadaan kamu tidak dapat memberi apa-apa dan tidak pula dapat menolak apapun.Dagingmu akan segera habis termakan. Adapun lembu, ia dapat memberiku makanan dengan penuh ketaatan, tetapi ia tetap hidup. Demikianlah, selanjutnya, ia selalu menyajikan makanan dari hari ke hari tanpa habis-habisnya. Sungguh ia menjadi simbol al-ithar (altruisme). Atas dasar itulah aku menyembahnya. Diantaranya, ia berkata;
"Sesungguhnya, pengjagaan atas lembu betina, sebagaimana ditetapkan dan diwajibkanoleh agama Hindu, adalah hadiah dari orang-orang hindu bagi dunia. Hal itu juga merupakan pancaran adanya rasa persaudaraan antara manusia dan haiwan. dalam pemikiran orang-orang hindu, diyakini bahawa lembu betina adalah ibu manusia. Memang demikian menurut hakikatnya. ketika saya melihat seekor lembu betina, saya tidak menganggap bahawa saya melihat seekor haiwan, kerana saya menyembah lembu betina dan akan terus berusaha menyembahnya di hadapan alam semuanya. Bahkan, keibuan lembu betina melebihi peranan ibu yang sebenarnya jika ditinjau berbagai segi. Pertama, ibu yang sesungguhnya hanya menyusui kita selama satu atau dua tahun, tetapi ia menuntut khidmat dari kita  sepanjang umur sebagai balasan atas jasanya itu. Sementara itu, ibu kita lembu betina memberi susu kepada kita untuk selamanya dan ia tidak meminta apapun dari kita selain makanan biasa saja. Kedua, jika ibu kita yang sesungguhnya sakit, maka kita perlu mengeluarkan banyak belanja untuk kesembuhannya. Jika ibu lembu betina sakit, kita tidak banyak mengeluarkan wang. Ketiga, jika ibu kita yang sesungguhnya mati, maka kita di tuntut untuk mengurusnya sampai selesai dan hal itu memerlukan banyak biaya. Sementara itu, jika ibu lembu betina mati, ia tetap memberi manfaat pada kita sebagaimana ia masih hidup, kerana kita dapat mengambil manfaat dari setiap bahagian jasadnya, termasuk tulang, kulit, dan bahkan tanduknya. Saya tidak mengatakan ini untuk menegaskan  betapa kecil peranan ibu yang sesungguhnya, tetapi saya ingin menjelaskan sebab-sebab saya menyembah lembu betina, dan saya mengaku sebagai bahagian dari mereka. "

Setiap Umat Ada Ujiannya

Hadtih:
Diriwayatkan daripada Kaab bin Iyadh r.a katanya: Aku mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:
“Sesungguhnya setiap umat itu ada ujiannya dan ujian umatku adalah harta kekayaan. ” (Hadis riwayat Imam Tirmizi).

Kesimpulan Hadis:
Allah s.w.t menjadikan harta sebagai perhiasan kehidupan dunia dan menjadikan fitrah kejadian manusia lebih cenderung kepada harta dan suka mengumpul harta, oleh yang demikian umat Islam hendaklah berhati-hati di dalam mengumpulkan harta di mana dia hendaklah mengumpulkan harta yang halal dan menjauhkan diri dari mengumpulkan harta yang haram.
sumber: http://tanbihul_ghafilin.tripod.com/koleksihadith.htm

Kesimpulannya bersabarlah kita dengan setiap ujian yang menimpa kita dan terimalah ujian tersebut dengan seadannya..
Share this to All People

terbaikk!!!!

Gambar Lama Mesir Pada Tahun 1849

Yang pertamanya terima kasih kepada Galeri Siber kerana memberi kebenaran kepada Saya untuk berkongsi gambar gambar di bawah nie..Memang gambar nie cukup menarik bagi kita umat islam.Jadi rugi lah kalau kita tak share nie kepada orang lain..Orang lain pun nak tengok juga mesir pada tahun 1849...Fuhh lama tu bro.
 
Gambar lama negara Mesir ini diambil pada tahun 1849 ketika ekspedisi pertama ke negara tersebut oleh penjajah Barat. Mesir memang terkenal dengan tinggalan sejarah dan mempunyai pelbagai tempat menarik yang dikunjungi pelancong setiap hari.

Memang cantik seni binanya
 
 
Apa apa pun diucapkan sekali lagi terima kasih kepada Galeri Siber 
 Korang pula tak kan lah tengok dan baca sahaja..Share lah bro kepada yang lain...Share this on FB or your website