Pages

Thursday, December 27, 2012

Ikan Pra Sejarah Yang Hidup Hingga KiniDalam Bahasa Tempatan Ikan Ini Di Gelar Yu Gergaji. Boleh Ditemui Di Serata Dunia Baik Di Laut, Air Payau Mahupun Sungai. Bahkan Ini Dilaporkan Pernah Ditemui Hingga 100 Km Pedalaman.

‘Gergaji’ Di Hadapan Mulutnya Merupakan Senjata Yang Menggerunkan Pemangsa Lain. Namun Sebenarnya Gergaji Itulah Juga Deria Sensitif Untuk Mencari Makanan. Boleh Menjadi Ganas Sekiranya Dirinya Menjadi Terancam. Merupakan Antara Ikan Paling Terancam, Kerana ‘Gergaji’ Hadapannya Diburu Untuk Dijadikan Barang Perhiasan. - Nizarazu

Berita Sentap : Rakyat Kelantan Pertama Dilantik Menjadi Perdana Menteri Jepun


Ramai yang tak menyedari seorang rakyat Kelantan telah lama mencipta nama di negara matahari terbit, Jepun dalam bidang politik..agak mendukacitakan, ramai dikalangan kita yang lebih mengenali nama nama seperti Maria Ozawa dan Saori Hara..hehe..

Beliau akan mula berkhidmat sebagai pendana menteri Jepun mulai 26 Disember 2012 yang akan mengantikan perdana menteri Yosihiko Noda selepas parti Liberal Demokratik (LDP) memperoleh 294 daripada 480 kerusi parlimen di Dewan Perwakilan baru baru ni..

Diharapkan beliau dapat menjalankan tanggungjawab kepada seluruh rakyat dan Negara Jepun dengan sebaik-baiknya..buktikan rakyat kelantan memang tersohor diseluruh dunia..'kalau demo nok make budu jange lupo oyak ko ambo, nanti ambo poh '..

Tahniah dari kami rakyat Malaysia..!

PROFILE SHINZO ABE 
 • Perdana Menteri
 • Mula berkhidmat (Bakal)
 • 26 Disember 2012
 • Raja Akihito
 • Timbalan Tarō Asō (Bakal)
 • Menggantikan Yoshihiko Noda
 • Tempoh berjawat
 • 26 September 2006 – 26 September 2007
 • Monarki Akihito
 • Didahului oleh Junichiro Koizumi
 • Digantikan oleh Yasuo Fukuda

Apakah Hukum Mandi Bunga Untuk Mendapatkan Cinta Dan Jodoh?Sepertimana yang kita ketahui, jodoh pertemuan dan ajal maut semuanya telah ditentukan Allah SWT. Untuk mendapat jodoh, kita juga harus berusaha selepas bertawakal kepada Allah SWT.

Salah satu usaha yang dianjurkan ialah dengan bertemu bomoh yang menganjurkan mandi bunga. Bomoh ini kononnya mengamalkan ayat-ayat Al-Quran tetapi mandi bunga ini tetap juga dianjurkan. Betulkah di dalam perubatan Islam itu terdapat mandi bunga? Apakah hukumnya jika mengamalkan mandi bunga ini?

Apakah hukumnya jika si anak tidak mahu melakukan mandi bunga ini dan menyebabkan kemarahan kedua ibu bapanya yang niat mereka hanya untuk kebaikan anak mereka?

Mandi air bunga yang diamalkan dalam perubatan Melayu sekarang tidaklah menjadi kesalahan selagi tidak diiktikadkan yang ianya boleh mendatangkan sesuatu kemudaratan atau boleh mendatangkan sesuatu kemanfaatan, kerana kuasa berbuat demikian hanya ada pada Allah SWT sahaja.

Mandi air bunga bukanlah perubatan Islam yang Rasulullah sarankan kepada para sahabat yang tidak menemui jodoh. Perkara ini tidak pernah berlaku di zaman Baginda.
Ianya hanya datang dari tradisi perubatan orang-orang Melayu, yang mana kesahihannya bergantung kepada sejauh mana penggunaannya tidak bercanggah dengan ajaran Al-Quran dan Al-Hadith. Jika bercanggah hendaklah dijauhkan.

Bagi kes di atas, seseorang itu dipaksa mandi air bunga kerana kononnya sebagai mendekat jodoh, tetapi ia enggan berbuat demikian sedangkan ibunya memaksa ia berbuat demikian. Yang terlibat hendaklah berbuat demikian jika difikirkan kemudaratan tidak berbuat demikian lebih besar dari kemudaratan ia mandi air bunga tersebut.

Seeloknya perempuan yang terlibat perlu membaca setiap hari surah Yusuf dan menunaikan solat hajat, mudah-mudahan Allah SWT menganugerahkan kepadanya jodoh yang sesuai dengannya, Insya Allah.
sumber

Kemalangan Luar Biasa. Pelik Tapi Benar! (9 Gambar)


Melihat daripada gambar-gambar kemalangan di bawah ini, rasanya agak pelik juga bagaimana kemalangan itu boleh terjadi sampai sedemikian rupa.

Ada yang lawak dan ada juga yang tak masuk akal.


Tapi bila difikirkan semula, nampak logik juga.

Tidak sangka sampai begitu sekali kemalangan berkenaan boleh terjadi.
Ada di antaranya memang kecuaian manusia sendiri manakala ada diantara
nya terjadi kerana kuasa alam.

Layankan gambar ini. Semoga kita menginsafinya.
Jika boleh, elakkanlah daripada ia terjadi. Berhati-hatilah dalam apa jua situasi yang kita lakukan. - MyNewsHub

Apa Kaitan Gangnam Style Dengan Ramalan Kiamat Nostradamus ?


Apakah hubungan antara ramalan kiamat akan berlaku esok dengan fenomena Gangnam Style milik penyanyi Korea Selatan, Psy?

Menurut ramalan kontroversi Nostradamus, jika angka klip video Gangnam Style mencecah satu bilion penonton, maka kiamat akan berlaku.

Siapa sebenarnya Nostradamus? Dia ialah penyair, peramal astrologi yang lahir di Perancis pada 1503. Namanya sangat terkenal selepas beberapa ramalannya menjadi kenyataan.

Beberapa ramalannya yang terkenal dan terbukti tepat ialah Revoulsi Perancis, Kebakaran di London, kematian Puteri Diana, kematian John F Kennedy dan tragedi pengeboman di Nagasaki, malah tragedi serangan 11 September di New York.

Berdasarkan turutan rekod itulah, dunia mulai cemas dengan ramalan dunia akan berakhir atau kiamat yang dijangka berlaku ketika penonton Gangnam Style di YouTube mencecah angka satu bilion. Mengapa Gangnam Style dan mengapa angka satu bilion? Berikut ialah ramalan Nostradamus mengenai akhir zaman.


Petikan ramalan Nostradamus yang berkaitan dengan Gangnam Style

“From the calm morning, the end will come when of the dancing horse the number of circles will be nine,” Nostradamus, 1503.

“From The Calm Morning dirujuk oleh peramal sebagai negara Korea Selatan sebagaimana negara itu mendapat jolokan Calm Morning dalam bahasa Inggeris.

“Dancing Horse? Jelas sekali yang dimaksudkannya ialah Gangnam Style yang sememangnya berasal dari Korea Selatan. Bagaimana dengan maksud “Circle Will Be Nine?” Ungkapan ini masih diperdebatkan. Beberapa peramal berkata maksudnya ialah angka kosong iaitu jumlah penonton YouTube yang mengakses klip video Gangnam Style. Ia bermakna angka satu bilion yang memiliki sembilan kosong (bulatan) sama dengan ungkapan Nostradamus. Dalam erti kata lain apabila diterjemahkan kesimpulannya dalam bahasa Melayu, ramalan Nostradamus bermaksud: “Dari Korea Selatan, kiamat akan berlaku ketika tarian kuda menunjukkan bulatan hingga sembilan.” Jadi, apakah ramalan Nostradamus bakal terbukti? Apa pun, ketika ini klip video Gangnam Style sudah ditonton sebanyak 971,518,818 dan kelihatan terus bertambah. - Agensi