Pages

Thursday, July 12, 2012

Subhanallah! Air Liur Bayi Bertukar Jadi Kristal


Seorang bayi yang dari luar fizikalnya ternyata normal mengejutkan ramai pihak apabila dirinya mampu mengeluarkan air liur kristal. Penduduk di Tumpang Permai, kampung Jeru, mukim Tumpang, daerah Malang,
Jawa Timur sibuk memperkatakan berita mengenai air liur seorang bayi yang berubah menjadi kristal.

Kejadian itu berlaku bukan sekali tetapi setiap kali bayi itu mengeluarkan air liurnya dan sejurus selepas itu juga ia akan bertukar menjadi kristal.
Bayi yang diberi nama Rafael berumur setahun itu dilaporkan telah mengeluarkan 102 biji kristal seperti mutiara.


Menurut ibu bayi itu, Leni Marliani, 35, kejadian aneh yang berlaku ke atas bayi itu dikesan mula berlaku pada 14 Februari lalu.
“Ketika itu saya sedang menggendongnya dan melihat dia mengeluarkan air liur dan terperanjat apabila ia mengeras seperti kristal,” katanya kepada Kompas.com.

Melihat keanehan yang berlaku ke atas anaknya itu, Leni bersama suaminya membawa anak mereka itu ke klinik tetapi pihak klinik tidak dapat memutuskan jenis penyakit yang dihidapi bayi tersebut.

Kalau kristal itu diambil, dia akan menangis. Saya terpaksa memantaunya selalu kerana takut kristal itu ditelannya. Namun, setakat ini dia tidak pernah mahu menelannya dan hanya dibuat main,” ujar Leni.

Kuasa Allah SWT mengatasi segala-galanya. Selepas berita ini tersebar sudah semestinya bayi ini sering menjadi tumpuan orang ramai yang mahu melihatnya secara dekat. Mungkin tidak hairan jika ada yang sanggup membeli bayi ini sedangkan penemuan pelik yang lain turut ramai yang menawarkan harga.
sumber

Israel Hancur Jika jemaah Solat Subuh Sebanyak Solat Jumaat

Pengakuan Tentara : "Israel Hancur Jika jemaah Solat Subuh Sebanyak Solat Jumaat"


Seorang ulama besar Pakistan, Syaikh Maulana Tariq Jamil menyampaikan pengalaman dakwahnya ketika pergi dakwah di Jordania. ketika di Jordania Beliau pergi ke daerah perbatasan Jordania-Israel. Sampai di daerah perbatasan, ketika rombongannya Syaikh Maulana Tariq Jamil selesai menunaikan solat subuh disalah satu masjid di dekat perbatasan, tiba-tiba seorang tentara Israel dari luar melihat kearah dalam Masjid. Setelah melihat sebentar lalu tentara Israel itu langsung pergi. Maka Syaikh Maulana Tariq Jamilmenghampiri tentara Israel itu dan bertanya apa yang dia tadi lakukan.

"Saya hanya ingin melihat berapa jumlah orang Islam yang hadir solat subuh di Masjid,"kata tentara Israel itu. Syaikh Maulana Tariq Jamil sambil keheranan bertanya "kenapa?" Dia pun menjawab "di dalam kitab kami (Kitab Taurat) ada tertulis "Jika diseluruh dunia jumlah orang Islam yang hadir untuk solat subuh berjemaah di masjid sama banyak dengan jumlah jemaah solat Jumat, maka saat itu Israel akan hancur." tetapi ketika tadi saya lihat di masjid jumlah orang Islam yang datang untuk solat subuh berjemaah masih sedikit, maka hati saya tenang, kerana umat Islam pasti tidak bisa kalahkan kami."Mendengar pembicaraan ini Syaikh Maulana Tariq Jamil sangat keheranan.


Seperti mana sudah ketahui bahwa solat subuh adalah solat yang paling sulit ditunaikan, kerena subuh adalah saat masih gelap, dingin dan saat orang-orang sedang tidur. Jika mana solat subuh bisa ditunaikan maka solat lainnya pastilah akan mudah ditunaikan.

Sebagian besar umat Islam tidak mengetahui pengakuan tentara Israel ini, bahwasanya Israel akan hancur jika jemaah solat subuhnya umat Islam yang hadir sebanyak solat Jumat.

Orang Yahudi selalu berusaha dengan berbagai cara supaya umat Islam bisa meninggalkan Solat 5 waktunya. Kerana orang Yahudi faham jika mana Orang Islam meninggalkan solat fardhunya maka ALLAH SWT pasti tidak akan menolong umat Islam. Sehingga semua usaha umat Islam untuk membela Palestina selalu mengalami kegagalan....
sumber

Adab Minum Rasullulah SAWRasullulah SAW amat menyukai minum madu yang dicampur dengan air sejuk . Amalan ini bertujuan untuk kesihatan. Rasullulah SAW juga suka minum air sejuk dan mencicip madu sebelum makan apa-apa diwaktu pagi. Antara Khasiat Amalan-Amalan Ini : 1- Menghilangkan Balqham ( kahak dan lendir ) 

2- Mencuci Perut . 

3- Membuang Sisa-Sisa Makanan Yang Tertinggal Didalam Perut yang Tidak Dicernakan Dengan Sempurna dan Menolaknya Ke Usus Besar . 

4- Menghapuskan Sukatan Dalam usus , Menghilangkan Senak Perut dan Sedu. 

5- Memperbaiki Fungsi Buah Pinggang, Limpa dan Hati. Rasullulah SAW suka minum air yang telah disimpan di dalam suatu bekas.Minuman manis dan sejuk . 

 

Aisyah ra meriwayatkan bahawa :" Diantara banyak-banyak jenis minuman Rasullulah SAW suka minuman manis dan sejuk ". 


Hadis bermaksud :" baginda mengemari minuman manis dan sejuk campuran madu atau nabiz ( rendaman buah tamar ). Didalam suatu doa Rasullulah ada menyebut :" Ya Allah kurniakan aku dengan cintaMu yang lebih besar dari cintaku kepada nyawa, harta, anak, dan cintaku kepada air sejuk ." Ini memberi isyarat bahawa sudah tentu minuman air sejuk itu mempunyai khasiat yang lebih besar. Adapun minuman itu terkumpul didalamnya kemanisan dan kesejukan yang menjadi asbab yang paling bermanfaat untuk penjagaan kesihatan tubuh badan . Ini sekaligus berperanan sebagai bahan yang mencernkan makanan yang masuk ke dalam tubuh lalu menyalurkannya keseluruh tubuh badan. Ringkasan Adab Minum Rasullulah SAW : 1- Gelas atau cawan hendaklah dipegang dengan tangan kanan . 

2- Bacalah "Bismillah" . 

3- Minum dengan 3 nafas . 

4- Minum dengan keadaan duduk . 

5- Jangan bernafas di dalam air minuman. Setiap kali berhenti minum arahkan pernafasan ke tempat lain. 

6- Setiap kali berhenti minum ( pada setiap pernafasan ) bacalah "Alhamdulilah" . 

7- Jika tiada tempat duduk adalah diharuskan minum sambil berdiri . 

8- Jangan terus minum selepas selesai mengerjakan kerja-kerja berat .