Pages

Wednesday, April 18, 2012

5 tandatangan paling mahal di dunia

Berapa harga tandatangan korang?.Kalau letak harga RM 5 ada orang nak beli?…hahah..5. Jimmy Hendrix – gitaris
most-expensive-signature-in-the-world-Jimmy-Hendrix-signature
Harga minimum : £ 41,000
4. Jimmy Page – gitaris
most-expensive-signature-in-the-world-Jimmy-Page-signature
Harga Minimum : £ 49,000
3. John Lennon – penyanyi
most-expensive-signature-in-the-world-J-Lennon-signature
Harga : $ 525,000
2. Abraham Lincoln – Bekas Presiden USA
most-expensive-signature-in-the-world-A-Lincoln-signature
Harga : $ 748,000
1. William Shakespeare – poet
most-expensive-signature-in-the-world-William-Shakespears-signature
6 salinan sahaja disahkan tulen, setiap satu bernilai $ 5 juta

Produk-produk menarik dari bahan kitar semula

Sejak dari sekolah rendah, kita dah diajar untuk kitar semula sebagai tanda cintakan alam sekitar. Yang pasti, bahan-bahan terbuang yang dikitar semula ini mampu menjana pendapatan bagi sesetengah orang. Jom tengok produk-produk menarik yang terhasil dari bahan terbuang ni;

drinking-straw
Kerusi dari penyedut minuman (straw)

keyboard-cufflinks
Cufflinks (butang) daripada keyboard

old-tin-can-recycled-products-south-africa
Beg daripada tin minuman

recycled_ringbag
Beg daripada penutup botol minuman

Bakul daripada surat khabar

Kerusi daripada cakera padat

Kerusi daripada skateboard

Kerusi daripada tayar
sumber : Ecoble

AWAS!!! AYAH PIN DAN KERAJAAN LANGIT KEMBALI

Selepas sekian lama menghilang, nama Arifin Mamat, 69, atau lebih dikenali sebagai Ayah Pin, muncul semula apabila sebuah laman facebook (FB) dipercayai didalangi pihak tidak bertanggungjawab dikesan memuatkan kata-kata berunsur penghinaan terhadap Islam dan negara.
Laman FB yang dikatakan mula dibuka Sabtu lalu, dipercayai didalangi pihak yang cuba menyebar dan mempengaruhi orang ramai ajaran kerajaan langit yang sebelum ini dibawa Ayah Pin dan difatwakan sesat oleh pihak berkuasa agama negara ini.

Selain penggunaan perkataan menghina agama di laman yang menggunakan gambar Ayah Pin dan baru mempunyai empat pengikut itu, terdapat sesalinan perakuan murtad serta salinan daftar pemilih yang disahkan membabitkan kawasan pilihan raya bagi ketua ajaran sesat kerajaan langit terbabit.

Kemungkinan laman FB itu digunakan pihak lain untuk menghina Islam juga tidak boleh ditolak berdasarkan penggunaan bahasa Inggeris dalam pos terbarunya jam 6.15 petang kelmarin yang berbunyi “I cant send friend request because fb suspend it for 2 days and fb urge me to cancel friend all request, what the heck! fb is not user friendly la lagu ni”'.

Semakan Berita Harian terhadap akaun FB itu turut menemui beberapa kata-kata penghinaan seperti ‘Malaysia Babi’ yang dipos pada jam 1.13 tengah hari 15 April lalu serta pos bertarikh 15 April jam 2.24 petang yang berbunyi: “Tidak lama lagi akan mengundi, semoga Dewa Iswara dan Dewa Indra memanjangkan umur saya”.

Setakat ini laman FB Ayah Pin yang menerima komen daripada lebih 56 pembaca turut memuatkan beberapa perkataan lain yang boleh dianggap menghina antaranya, yang diposkan semalam berbunyi “Alhamdulillah ana sudah murtad!! Bebas dari agama palsu!!”
Dalang laman FB itu turut memasukkan secara jelas salinan daftar pemilih yang disahkan menerusi semakan komputer mengandungi nama Arifin Mamat, bernombor kad pengenalan 430622035313, bertarikh lahir 23 Jun 1943, tempat mengundi di Dewan Undangan Negeri (DUN) Hulu Besut serta kawasan mengundi di Parlimen Besut.

Niat buruk pemilik akaun laman itu untuk menghina Islam jelas apabila pada ruangan info pemiliknya memaparkan gambar Ayah Pin dan tertulis perkataan ‘Ayah Pin Islam agama palsu’ sehingga membuatkan orang ramai mendesak Suruhanjaya Komunikasi Multimedia Malaysia (SKMM) bertindak segera menutup akaun laman FB berkenaan.

Pengguna, Zaidi Abas, 48, mendesak pihak berkuasa bertindak segera bagi mengelakkan ia mempengaruhi fikiran terutama generasi muda yang cetek pengetahuan agama.

“Ini amat keterlaluan terutama perkataan yang digunakan nyata menghina Islam dan negara kita. Sama ada akaun laman ini dibuka pihak lain atau Ayah Pin sendiri, itu menjadi tugas SKMM menyiasatnya.

“Mungkin ia bukan dibuka oleh Ayah Pin kerana ada pos yang ditulis menggunakan bahasa Inggeris, tetapi kita tidak boleh memandang ringan perkara ini,” katanya. -BH

 
Dipetik dari Lulu Page

Hp Z1 Desktop PC All In One

17-HP-Z1
Hp Z1 adalah desktop pc all in one terbaru memaparkan ciri lengkap sebagai sebuah workstation peribadi, sesuai digunakan jika Anda seorang pengguna komputer yang mahukan kepantasan, kelasakan, ketajaman grafik dan penjimatan ruang kerana tidak mahu memuatkan kotak cpu di bawah meja seperti mana desktop pc biasa.

Hp Z1 ini akan mula dijual pada harga minima RM5,697 di Malaysia ($1,899 Dolar Amerika), skrinnya bersaiz 27 inci dengan resolusi 2560×1440, di sebalik skrin itu tesembunyi central processing unit memuatkan speaker SRS, kipas penyejuk haba, dua palam USB3.0, pembaca kad memori pelbagai jenis (multi card reader), prosessor Intel Xeon quad core, RAM 4GB dari jenis DDR3, pemacu grafik berintegrasi, webcam HD, cakera keras Solid State Drive 500GB dan akhirnya pemacu optik Blu-ray.


Anda bebas menambah dan mengurangkan kompen dalaman Hp Z1 milik Anda tanpa menggunaakan apa jua tools, hanya plug and play saja. Ini set komputer terbaik untuk buat kerja, berhibur, melayari internet, merekabentuk atau simply bermain games. Ia dipasang dengan RAM sehingga saiz 32GB, sebelum ini mana-mana desktop pc all in one cuma memilki RAM paling tinggi sebanyak 16GB sahaja. Kedudukan skrin boleh ubah-ubah sama ada mahu digunakan menegak atau digunakan mendatar menjadi seakan sebuah tablet bersaiz 27 inci. Video mengenai Hp Z1 kini sudah ada di YouTube.

Gambar-Gambar Masa Kecil Para Pemain Bolasepak Dunia

 Salam.Hari ini Amir nak buat korang enjoy sikit bila buka blog AMir,So,AMir sediakan artikel yang sangat menarik untuk korang semua.
Berikut adalah  Gambar-Gambar Masa Kecil Para Pemain Bolasepak Dunia..hehehe..kalau di lihat sangat serupa muka mereka dengan yg sekarang kan....Yang penting sekali mereka semua ni memang the best in the world la dalam arena bola sepak ni...jom saksikannya...
                                                                                             Petr Cech

Cesc Fabregas
Deco
Paul Scholes

Ryan Giggs
Steven Gerrard
Frank Lampard
Michal Ballack
Fernando Torres
Wayne Rooney
Zinedine Zidane
Ronaldinho
Michael Owen
Ronaldo
Thiery Henry 
Lionel Messi 
Christiano Ronaldo 
David Beckham
Jose Mourinho

5 Bencana Alam Paling Dashyat Yang Pernah Ada


Bencana alam mempunyai kemampuan untuk mempengaruhi banyak orang tak hanya kerana sifatnya untuk merosakkan namun juga korban nyawa dan harta. . Pelbagai bencana alam mengerikan telah terjadi di abad ke 21 ini dan amatlah mengerikan. Ini lima bencana alam yang paling mengerikan yang pernah terjadi selama abad ke 21.
Gempa di Kashmir Tahun 2005
Gempa yang terjadi di Kashmir tahun 2005 ini berskala 7.6 skala richter namun menelan mangsa sebanyak 88 ribu orang. Gempa ini menimpa Pakistan, sebahagian dari India dan Afghanistan. Kerugian akibat bencana alam ini sebanyak 5.2 bilion dollar, sebanyak 69 ribu orang tercedera dan 32 ribu bangunan hancur.
Puting beliung Nargis Tahun 2008
Cyclone nargis yang datang dari utara samudera India ini mencapai kelajuan 121 batu per jam. Semasa badai mencapai daratan, maka 140 ribu orang kehilangan nyawa. Proses pembangunan memerlukan dana sekitar 4 bilion dollar.
Gempa Sichuan Tahun 2008
Gempa di wilayah Sichuan China yang terjadi di tahun 2008 ini berkekuatan 7,9 skala richter dan bencana alam tersebut terjadi kurang dari dua minit. Namun kerosakannya menimpa sekitar 45,5 juta orang di China dan mengorbankan 84 ribu orang. Sekitar 15 juta orang dipindahkan dari rumah mereka dan 18 ribu orang sampai sekarang masih hilang dengan kerosakan nilai 300 juta dollar.
Tsunami Aceh Tahun 2004
Tsunami yang berlaku di bandar yang terkenal dengan tari saman iaitu aceh pada tarikh 26 Disember 2004 di Aceh itu memang amat mengerikan dengan kekuatan hampir 9 skala richter gempa tersebut menimbulkan tsunami yang mengorbankan sekitar 220 ribu orang. Bahkan kerosakan akibat bencana tersebut menelan kerugian sebanyak hampir 10 juta dollar.
Gempa Haiti Tahun 2010
Bencana Alam Gempa yang berlaku di Haiti tahun 2010 telah mengorbankan lebih dari 222 ribu orang. Walaupun skala kekuatan gempa yang sebesar 7 skala richter lebih kecil berbanding gempa di Jepun namun struktur dan standard bangunan di Haiti yang masih rendah menyebabkan banyaknya korban nyawa dan kerosakan teruk.