Pages

Friday, December 14, 2012

Subhanallah!! Lelaki dengan wajah bercahaya dirakamkan di dalam Masjid Nabawi


Subhanallah. Saya terbaca satu entri dari blog otai kegemaran saya iaitu Encik Tao Tau Ajer. Di mana entri itu ada satu video di mana satu susuk lelaki yang bercahaya terakam ketika siaran langsung solat jumaat. Ketika itu khutbah sedang dibacakan. Siapakah lelaki yang bercahaya itu? Jom kita tengok videonya sama-sama.


Apa pendapat korang semua? Adakah lelaki itu kelihatan bercahaya kerana pantulan cahaya matahari? Atau apakah lelaki itu adalah malaikat yang menjelmakan diri menjadi manusia, kerana malaikat dicipta oleh Allah daripada cahaya dan mampu menjelma menjadi manusia. Wallahualam.

Bola Gergasi Bahtera ‘Kiamat’

BOLA GERGASI...Liu membina ‘Bahtera Noh’ dilengkapi pelbagai keperluan.
BEIJING: Berdasarkan kalendar Mayan, kiamat akan berlaku 10 hari lagi.

Berikutan itu, sesetengah pihak yang percaya kepada ramalan itu cuba mencari jalan untuk menghadapi bencana berkenaan. Seorang petani di China percaya, dia mampu menghadapi sebarang malapetaka selepas membina tujuh ‘bola gergasi’ yang mampu menyelamatkannya dalam keadaan darurat. Liu Qiyuan menyiapkan alat itu yang digelar ‘Bahtera Noh’ menggunakan gentian kaca selepas mendapat ilham daripada filem Hollywood, 2012.

Kata Liu, dia membina Bahtera Noh itu di halaman rumahnya di Qiantun, Hebei menggunakan rangka besi.

“Alat ini boleh dijadikan tempat berlindung ketika berlaku bencana alam seperti tsunami atau taufan,” katanya.

Liu mencipta Kapal Noh itu supaya boleh terapung di atas air serta dilengkapi pendayung. Turut dipasang, pelbagai bentuk tangki oksigen, tali keledar serta ruang yang mencukupi untuk 14 orang.

Kata Liu, Kapal Noh itu dibina dengan teliti supaya kedudukannya stabil ketika terapung di atas air. “Saya harap ciptaan ini dipelajari pihak yang berkenaan, termasuk jabatan kerajaan serta pertubuhan antarabangsa supaya boleh digunakan ketika sesuatu tempat dilanda tsunami atau gempa bumi,” katanya. Walaupun boleh terapung, ciptaan Liu itu agak berat dan empat lelaki dewasa diperlukan untuk menggerakkannya.

Awal tahun ini, seorang ahli perniagaan China, Yang Zongfu mendedahkan alat keselamatannya bagi menghadapi bencana alam bernilai hampir RM740,000.

Menurut Yang, alat bulat berwarna oren itu mempunyai ‘simpanan dan penyambung hidup’ mencukupi untuk satu keluarga tiga orang selama 10 bulan. - DM
sumber