Pages

Friday, May 25, 2012

Mesej Dan Unsur Illuminati Dalam Cerita Naruto

Naruto Shippuden


Mesej & Unsur Illuminati Dalam Cerita Naruto

Kenalkah kamu seseorang yang bernama Masashi Kishimoto?. Mungkin ramai yang tak mengenalinya, dia adalah seorang mangaka komik yang berjudul NARUTO dan juga siri yang sudah dianimasikan serta ditayangkan di stesen TV di seluruh dunia pada hari ini. Saya adalah salah satu peminat cerita mangaNARUTO ini, kerana keberkesanan pelukisnya mengolah cerita yang agak kompleks dan menarik ini.

Pelukis ini memang genius dengan meyelitkan pengaruh agama dan budaya sesuatu masyarakat di dalam komiknya itulah gaya pemikirannya, sedang membaca episod manga naruto yang lepas lepas saya terperasan satu watak yang bernama ‘TOBI’ yang amat mirip dengan DAJJAL/ANTICRIST dan ada unsur-unsur illuminati dalam cerita ni. OK, senang cerita saya ringkaskan satu-persatu supaya senang difahami.ra yang perlu anda tahu dalam NARUTO:


Akatsuki
ORGANISASI AKATSUKI = Antagonis utama cerita ni, AKATSUKI yang bermaksud ‘SENJA MERAH’ ini dianggotai 

oleh beberapa ninja yang telah mengkhianat atau membelot negara sendiri demi kepentingan dirinya dan bergerak secara sulit dn tertutup.
Tobi

2) TOBI = TOBI atau UCHIHA MADARA (nama sebenar) adalah pengasas sebuah puak yang bernamaUCHIHA dan juga menubuhkan organisasi AKATSUKI ini, seorang ninja yang telah hidup dari zaman dahulu lagi dalam cerita komik ni dan dikatakan sebagai kehidupan kekal abadi. Dia juga buta pada mata kirinya dan DALANG di balik semua KEBURUKAN dengan memanipulasikan fikiran, pembohongan serta fitnahnya amat luar biasa dan orang yang membuka peperangan Dunia NINJA yang baru.

Mari saya tunjukan lagi unsur-unsur illuminati. Jika anda menganggap ini hanya kebetulan, cuba perhatikan dialog yang dikatakan oleh tobi atau MADARA ini dalam ‘MOON EYES PLAN’:

Screenshot dari Mangga

3) JUUBI (binatang raksaksa) adalah raksaksa bermata satu yang ingin dibangkitkan oleh MADARA yang kebetulan juga bermata satu.

Raksasa Ekor 10
Bentuk asal mata JUBBI. Setelah saya SAMBUNGKAN menjadi simbol:
Mata Jubbi


ADAKAH IANYA KEBETULAN atau ada MESEJ yang ingin disampaikan oleh pelukis ini?

Pain atau nama sebanarnya Nagato adalah ketua AKATSUKI, mempunyai MATA DEWA (Rinnegan)dalam agama Buddha dan mesir, mampu menghidupkan orang yang telah mati dan mencipta sesuatu mengikut kehendaknya. Dihasut oleh MADARA.MATA DEWA (Rinnengan)
Rinnengan
Dewa Mata

Ini pula adalah simbol ILLUMINATI: SAMA? ya SAMA.

PAIN yang sama dengan “Horus” The One-Eyed Sun God (TUHAN MATAHARI “RA” sebutan mesirnya).

5) UCHIHA SASUKE adalah WATAK kedua dalam cerita ni. Menjadi jahat akibat hasutan licik MADARA. Mari tengok.


Logo Hexagram Satanism

LOGO HEXAGRAM SATANISM.

ADAKAH INI JUGA KEBETULAN??

Mungkin Masashi Kishimoto ingin kita mengetahui maksud dari MESEJ yang ingin disampaikan, iaitu bahawa kesemuanya itu berkaitan dengan apa yang terjadi dalam dunia REALITI kita sekarang. Watak-watak ANTAGONIS dan tiap-tiap simbol itu ada mengandung maknanya sendiri. Sesiapa yang mengikuti siri komik ini dari mula hingga sekarang pasti terasa persamaan antara watak MADARA yang mirip akan ciri-ciri tentang DAJJAL, PAIN yang mirip akan Horus (DEWA MATAHARI), dan Sasuke yang makin gelap hatinya dan menuju jalan kejahatan dan kesyaitanan.

Pelukis mungkin terbaca akan kisah-kisah ini dan saya amat mengagumi kecerdikan dan idea yang dia selitkan, dia juga tidak lupa menyampaikan MESEJ bahawa Kebenaran akan selalu menang melawan Kejahatan. Ianya sama sahaja seperti kisah Al-Masih Dajjal yang akan dikalahkan oleh Nabi Isa a.s yang dibantu oleh Imam Mahdi di akhir zaman nanti, kan?

Apa pendapat korang? Haha, Perlu ke kita kaitkan semua ini dengan unsur illuminati atau sebaliknya. Seperti mana yang kita tahu, yahudi memang sentiasa merancang untuk melemahkan, menjatuhkan umat islam dari dulu hinggalah sekarang. Tapi, adakah cerita naruto ini benar-benar berkaitan dengan unsur berikut atau hanya rekaan semata-mata ataupun secara kebetulan je terjadi sedemikian.

Nasihat aku la, sebelum kita menyebarkan atau menerima sesuatu seperti notes, video, gambar dan sebagainya atau share apa-apa kat Facebook. Jangan la mudah percaya bulat-bulat benda tu, tengok dulu macam mana, dapat diterima dek akal atau tak, selidik dahulu kebenarannya sebelum menyebarkannya.

SUMBER:  

Manfaat Bangun Awal Pagi

Kebiasaan untuk bangun awal pagi ternyata memberi kebaikan kepada tubuh badan kita..Bangun pagi ni jugak baik untuk kesihatan dalam mencerminkan  bahawa kita memiliki tubuh yang lebih sihat dan kuat..Selain itu dengan bangun pagi, kita akan lebih bersedia untuk menjalani aktiviti di pagi hari.. Okay, kenapa bangun pagi baik untuk kesihatan?

Dengan bangun pagi, kita masih boleh mendapatkan udara yang bersih, dan juga sinar matahari yang pertama yang sangat baik untuk kesihatan..Secara tidak langsung, otak kita akan kembali segar dan bersedia untuk menghadapi rutin harian dan pastinya dapat bersarapan pagi..Macam yang pernah dikatakan oleh Benjamin Franklin, seorang pemimpin Revolusi Amerika,  
‘early to bed and early to rise, makes a man healthy, wealthy and wise‘ (tidur lebih awal dan bangun di awal pagi membuat seorang lelaki itu lebih sihat, kaya dan bijaksana), mungkin ada kebenarannya di situ..


Berikut merupakan beberapa manfaat dengan bangun di awal pagi, seperti yang petik daripada  
detikHealth, iaitu:1. Membuat fikiran menjadi lebih segarBangun awal pagi hari pada pukul 5 atau 6 sebelum matahari terbit dapat membuat fikiran anda menjadi lebih segar dan boleh mengurangkan stress. Keadaan ini membuatkan tubuh badan menjadi lebih sihat, serta membuat penampilan diri lebih cantik dan menawan.2. Tidak melewatkan waktu sarapanSebahagian orang melewatkan waktu sarapan kerana terlewat bangun di pagi hari. Melewatkan sarapan sama ertinya macam kita menyimpan banyak penyakit, seperti diabetes, obesiti dan penyakit jantung. Tidak bersarapan juga membuat anda tidak bertenaga dan bersemangat ketika menjalani rutin harian.3. Dapat melakukan senaman pagiDengan bangun pagi, anda juga memiliki waktu yang lebih untuk melakukan senaman ringan seperti berjalan kaki, yoga, latihan pernafasan, berenang, jogging dan senaman ringan yang lain.Senaman pagi juga dapat membantu untuk mencapai dan menjaga kesihatan yang baik dan menjaga fikiran supaya tenang dan dapat mengurangkan rasa sakit dan stress. Fikiran yang sihat dan menyenangkan dapat membuat anda berfikiran positif yang pada secara tuntasnya boleh membuat hidup anda bahagia.4. Tidak tergesa-gesa dan terburu-buruBangun di awal pagi bermakna membuat anda memiliki waktu yang lebih untuk anda bersedia mempersiapkan diri, termasuk urusan pekerjaan. Bangun lewat seringkali membuat anda tergesa-gesa dan terburu-buru, yang pada hakikatnya dapat membahayakan kesihatan jantung.

 
p/s: sebab tu Allah swt bagi waktu untuk kita solat Subuh, ada kebaikan untuk diri kita sebenarnya =D


Sumber