Pages

Monday, May 28, 2012

Pemain bola sepak yang paling dibenci


Siapakah pemain bola yang paling dibenci didunia? Tidak sukar mencari jawapannya. Lihat saja di twitter.com iaitu, #FootballersIHate. Sehinggakan semalam, ianya menghasilkan nama-nama teratas sebagai pemain bola yang paling dibenci. Mereka adalah Luis Suarez, Sergio Busquets, Lee Hughes dan Marlon King.

Kenapa Luis Suarez? Inilah masalahnya bila kelab seperti Manchester United memiliki peminat yang ramai. Kebencian mereka terhadap Suarez bermula ketika dia melakukan tindakan rasisme terhadap Patrice Evra. 
Spontan, dia dijadikan 'public enemy'. Hukuman digantung 8 perlawanan ternyata tidak membuatkan kebencian mereka reda. Sebaliknya, bak api disimbah minyak, kebencian mereka memuncak ketika Suarez menolak bersalaman dengan Patrice Evra.

Kebencian memang subjektif. Namun, bagus juga ada kewujudan perasaan seperti ini. Sekurang-kurangnya, para pemain bola boleh menjaga tindak tanduknya dipadang atau selepas bermain bola. 
  

 P/s: saya memang dah lama benci tengok suarez,,Jangan marah peminat beliau..
sumber

Ayam disembelih tidak mati selama sembilan hari

ayam disembelih

ayam disembelih tak mati
keadaan leher ayam berkenaan selepas disembelih sembilan hari lalu.

Sudah disembelih, tapi tidak mati. Begitulah tanda kekuasaan ALLAH di mana ayam sabung kacukan selasih yang disembelih oleh seorang penduduk kampung sekitar kawasan Bukit Raya Dalam dua minggu lalu, masih hidup.

Kejadian berlaku kira-kira 10 pagi apabila pemilik ayam, Esomuddin Idris menyembelih ayam itu untuk dijadikan juadah, namun selepas disembelih, ayam itu tidak mati walaupun urat mareh, leher dan pedal telah putus.

Menurutnya, dia tidak menyangka ayam sabung kacukan selasih yang diberikan rakannya dari Parit Buntar Perak itu mempunyai keistimewaan.
“Sudah sembilan hari disembelih, ayam itu tak mati-mati.
“Saya sembelih mengikut cara yang sepatutnya dan apabila sudah selesai saya keluarkan darahnya serta melepaskannya dengan harapan ayam itu akan mati.
“Saya terkejut, dua jam selepas itu ketika mahu untuk mengambil ayam terbabit, ia berjalan dan memanjat pokok seperti biasa bersama ayam lain,” katanya.

Esomuddin berkata, ayam itu kelihatan segar dan kuat walaupun ia tidak boleh makan dan minum kerana semua urat pada bahagian leher putus.
“Semua rakan-rakan serta penduduk kampung tidak ketinggalan melihat ayam terbabit sehingga ada penduduk yang meminta saya menjual ayam itu dengan harga RM10,000 namun saya tidak mahu menjual kerana bimbang disalahgunakan untuk tujuan khurafat.
“Hari ini (hari ke sembilan) saya sembelih ayam terbabit. Saya simpati keadaan ayam itu yang tidak boleh makan atau minum,” katanya.

Persiapan menyembelih ayam terbabit dilakukan seorang penduduk, Oon Md Hussin, 74. Oon berkata, dia membaca beberapa surah al-Quran, selepas itu barulah ayam terbabit mati serta-merta.
“Kejadian seperti itu pernah berlaku kira-kira 60 tahun lalu.
“Saya percaya bahawa kematian itu bukan terletak pada pisau.
“Kuasa ALLAH semua boleh jadi. Oleh sebab itu tiada yang mustahil kerana kita dan semua makhluk lain hanyalah hamba di dunia ini,” katanya.

Sementara itu, Sinar Harian cuba mendapatkan penjelasan mengenai perkara berkenaan daripada pegawai agama daerah Pendang, Syeh Ahmad Shukri Mohamed.
“Kejadian itu menunjukkan keagungan ALLAH SWT. “Ia dianggap pelik memandangkan jangka masa mati agak lama namun dari segi hukum, kita boleh makan ayam terbabit memandangkan kita sudah menyembelih mengikut syarat dan cara Islam,” katanya. – SINARHARIAN

 sumber

Ustaz Azhar Diharamkan Di PICC, Anak Muda Banjiri Masjid As-Salam Puchong

anak muda, gambar orang ramai kuliah ustaz azhar idrus, ramai anak muda ke kuliah ustaz azhar idrus, koleksi gambar kuliah ustaz azhar idrus, kuliah ustaz azhar idrus dibatalkan, anak muda banjiri    kuliah ustaz azhar idrus, kuliah ustaz azhar idrus diminati ramai / anak muda, kuliah ustaz azhar idrus best, kuliah ustaz azhar idrus tak bosan, kuliah ustaz azhar idrus sedap, kuliah ustaz azhar idrus vs himpunan sejuta belia, kuliah ustaz azhar idrus di puchong perdana, selangor, gambar, foto

Koleksi foto Kuliah Maghrib Perdana Ustaz Azhar Idrus di Masjid As-Salam Puchong Perdana Selangor. Walaupun diharamkan memberikan kuliah di Putrajaya namun umat Islam terutamanya anak-anak muda tetap membajiri Masjid As-Salam.


Lihatlah dengan mata kepala sendiri. Ulama yang dibenci oleh UMNO namun disanjung dan dijulang oleh umat Islam dinegara ini terutamanya anak-anak muda..

Mereka tidak terpukau dan tersilau dengan program-program yang dihidangkan di Hari Himpunan Jutaan Belia.

Lagi UMNO tekan Ulama lagi anak-anak muda memberikan sokongan. - Harakah Daily

P/s:Caya lah Anak Muda ...
Sumber