Pages

Tuesday, June 19, 2012

Dapat RM49,000 dengan membuat muka hodoh ?

Muka Teruk

SICHUAN – Tang Shuquan menawarkan ganjaran 10,000 pound (RM49,000) kepada sesiapa yang boleh membuat memek wajah pelik seperti dilakukan olehnya.

Pemegang Rekod Dunia Guinness dari China untuk kategori muka terhodoh berumur 43 tahun itu kini mencabar pesaingnya yang mempunyai kelebihan serupa.

Shuquan menyatakan dia mengambil masa tujuh tahun untuk berlatih sebelum merealisasikan bakat unik tersebut di peringkat antarabangsa kira-kira 10 tahun lalu.

Mac lalu, dia mengambil bahagian dalam rancangan televisyen, Rekod Dunia Guinness di Itali dan dianugerahkan AS$10,000 (RM32,000) serta pingat atas bakat luar biasanya.
 sumber

shah rukh khan beli kelab bola sepak ?

 
AKTOR Shah Rukh Khan sebelum ini membeli kelab kriket Kolkata Knight Riders kerana minatnya yang mendalam terhadap sukan itu.

Namun kini terdapat desas-desus yang mengatakan bahawa dia menyuarakan keinginannya untuk memiliki kelab bola sepak tertua di India, Dempo SC.

Menurut sumber yang disiarkan dalam NDTV, Shah Rukh berkira-kira untuk membelanjakan kira-kira Rs30 crore (RM17.4 juta) untuk membeli 50 peratus daripada saham pasukan itu.
"Jika pembelian itu terlaksana, kami berharap agar Salman Khan membeli pasukan United Sikkim pula. Jika ia benar-banar berlaku, pasti masa depan pasukan bola sepak di India akan bertambah cerah." ujar sumber itu.

Pemilik Dempo SC, Shrivinas Dempo menjelaskan bahawa pihaknya belum mencapai kata sepakat dengan aktor filem Kuch-Kuch Hota Hai itu bagaimanapun beliau mengesahkan perbincangan sudah bermula.

Punca Sebenar Forkey Doe Hilang Terjawab

terjawab, sebab, punca Forkey Doe hilang tanpa berita, bodoh, mat zan, pasukan terengganu, skuad kebangsaan, masalah disiplin, langgar kod etika, kelab masing, pemain, liberia, buruk, jurulatih, sekat, bekas, rugi

Belum pun reda isunya bersama pasukan Terengganu, Francis Forkey Doe nampaknya mencetus huru hara baru, kali ini membawa kepada impak lebih besar dalam kariernya apabila digugurkan dari skuad kebangsaan Liberia dek kerana masalah disiplin berpanjangan.

Pemain itu telah diarah meninggalkan kem pasukan kebangsaan dan pulang ke kelab masing-masing berkuatkuasa serta merta minggu lalu bersama-sama dua pemain lain, Anthony Laffor dan Dioh Williams selepas melanggar kod etika pemain yang seharusnya dipatuhi semua pemain (baca sini).

Persatuan Bolasepak Liberia (LFA) dilaporkan telah meminta tiga pemain itu yang beraksi pada perlawanan menentang Angola pada 10 Jun 2012, memanfaatkan tiket pulang yang telah disediakan dan kegagalan berbuat demikian akan menyaksikan tiket kesemua mereka dibatalkan dalam tempoh 24 jam.

Ini MUNGKIN menjawab persoalan Peter Butler, Persatuan Bolasepak Negeri Terengganu dan para peminat bolasepak tempatan mengenai kehilangan pemain itu – masalah disiplin, attitude buruk, tidak serius, dan tidak komited.

Dalam satu kenyataan, LFA menyatakan bahawa mereka tidak lagi boleh bersabar dengan Forkey Doe yang berterusan menunjukkan kelakuan/attitude buruk seperti lewat hadir ke sessi latihan selain memboikot kem pasukan kebangsaan.

Jurulatih Liberia, Kaetu Smith, berkata Forkey Doe dan lima pemain lain sudahpun dikenakan denda US$1,000 terdahulu pada 4 Jun lalu (tarikh dia sepatutnya melapor diri di kem Terengganu), sejurus pasukan itu tiba dari Dakar, Senegal, di mana Dioh dan Forkey Doe tiba di kem pasukan pada jam 12 malam manakala Laffor tidak langsung kelihatan sebelum melapor diri 3 hari kemudian.

Lebih mengejutkan, Forkey Doe bersama-sama Laffor dan Dioh turut dikatakan telah bertindak mempertikai keputusan LFA dengan mempersoal mengapa badan induk itu tidak pernah menyekat bekas pemain seperti George Weah dan James Debbah.

Kemuncak kepada kesabaran LFA bagaimanapun tidak lagi dapat dibendung, apabila perilaku buruk berterusan Forkey Doe dan rakannya menyaksikan Liberia terlepas penerbangan (Ghana-Namibia), seterusnya menyaksikan LFA menanggung kerugian US$20,000 untuk tambahan satu malam di Ghana.

Forkey Doe sebelum ini pernah digugurkan dari skuad kebangsaan pada 2010 sehari sebelum perlawanan pembuka tirai kelayakan Piala Negara Afrika 2012, oleh jurulatih ketika itu.