Pages

Sunday, October 23, 2011

Kenapa manusia sekarang Jadi macam NIE!!!

 
Manusia Oh manusia........ Pernah tak benda nie terjadi pada diri anda????
Cuba anda baca kat bawah nie>>>
Betul tak Bila kita jadi jahat, ORANG AKAN BENCI KITA
Bila kita jadi baik, ORANG AKAN MELUAT DENGAN KITA
 
Betul tak Bila kita ikut suruhan agama, ada orang kata kita BERLAGAK ALIM
Tapi Bila kita langgar suruhan agama,pandai pula  diorang  kata "ASTAGHFIRULLAH.
 
Bila kita bagi nasihat, ada orang kata "JANGAN SIBUK JAGA TEPI KAIN ORANG, BOLEH?! ataupun 'KAU JANGAN CARA HAL AKU AR'"
Tapi Bila orang tak bagi nasihat diorang akan susah hati
.
APA LAH NAK JADI.. NAK KIAMAT KOT?"..KEnapa bila org buat sesuatu perkara,mesti  ada benda yang kita tak puas??Bila org buat baik kita benci,bila org wak jahat  pun kita benci,bila org bagi nasihat kita tak puas hati,bila org tak bagi nasihat kita susah hati!!!

FIKIR FIKIRLAH SENDIRI........BiLa NAK KIAMAT,DUNIA  MEMANG AKAN JADI MACAM NIE..SEMUANYA AKAN JADI KUCAR-KACIR.
 

Selawat Ke Atas Rasulullah SAW memang BEST


Kita sebagai umat Nabi Muhammad SAW hendaklah sentiasa berselawat ke atas Nabi Muhammad kerana Nasaie dan Ibnu Hibban melaporkan,Nabi Muhammad berpesan.''Sesungguhnya org yg paling dekat denganku pada hari kiamat adlh org yg paling byk berselawat kepadaku.''.Subhanallah,alangkah seronoknya kita sekiranya kita adalah orang yang paling dekat dengan Rasulullah di Akhirat kelak.
Selain itu.,Byk lagi kelebihan yg kita akan dpt sekiranya kita berselawat kepada Nabi Muhammad antaranya ialah

Malaikat Israfil A.S. akan sujud kepada Allah dan ia tidak akan mengangkat kepalanya sehingga Allah mengampuni orang yg berselawat kepada Nabi Muhammad.

Malaikat Jibril berjanji kepada Rasulullah:'Wahai Rasulullah,brgsiapa yg m'baca selawat ke atasmu tiap-tiap hari sbyk 10 kali,maka akan sy bimbing tangannya dan akan sy bawa dia melintasi titian sprti kilat menyambar.''

Jadi sahabat2 ku..adakah kita tidak cinta kepd Rasulullah sedangkan para malaikat memberi jaminan masing2 utk org2 yg berselawat ke atas Rasulullah SAW.

Jadi marilah kita berselawat..
'Allahumma solli 'ala saidina Muhammad wa 'ala aalihi wa as-haabihi ajma'iin.'

Orang Korea Selatan Masuk Islam


Satu Platun Askar Korea Masuk Islam:
Komandan & 37 askar masuk Islam,Kapten San Jin-Gu adalah salah satu komandan Brigade-11SF, pasukan perdamaian PBB dari Korea Selatan yg ditugaskan di Iraq. Kapten San dan pasukannya bertugas di wilayah Irbil, Iraq Utara. Semasa bertugas di wilayah tersebut, dia sering mengamati orang-orang muslim bersolat berjemaah di masjid, kebetulan markas pasukannya berada dekat masjid. Dia sangat terpegun dengan gerakan-gerakan solat. Kerana dihinggapi rasa kagum, dia mencuba meniru seluruh gerakan solat dan dipraktikkan di biliknya bersendirian.


Semasa dia mempraktikkan gerakan solat itulah, dia merasakan ada ketenangan, dan perasaan damai dalam hatinya. Itulah sebabnya, gerakan-gerakan solat tersebut kemudian, dia jadikan program meditasi di pasukan yg dia pimpin (disamping Yoga), dan ternyata sebagian besar perajurit setelah mempraktikkan gerakan-gerakan solat tersebut merasakan perkara yg sama, mereka juga merasa lebih tenang dan damai.

Sejak itu Kapten San berinisiatif mempelajari Islam untuk mengenali dengan lebih mendalam lagi, dan akhirnya dia memutuskan untuk memeluk Islam.

Ketika niatnya ingin memeluk Islam disampaikan kepada perajurit-perajuritnya, dia berkata:

“aku telah menemui cahaya kehidupan yang sesungguhnya, aku ingin berada dalam cahaya itu, dan cahaya itu adalah Islam”.

Tanpa dia duga, secara spontan 37 orang askar di bawah pimpinannya mengangkat tangan mereka, sebagai tanda ikut bersama komandannya – untuk juga memeluk Islam.

Subhanallah-Walhamdulillah-Allahu Akbar!