Pages

Thursday, April 26, 2012

Ayam Tanpa Bulu Telah Dapat Dihasil Oleh Manusia. ( 6 foto )ayam telanjang5 Ayam Tanpa Bulu Telah Dapat Dihasil Oleh Manusia..Apa Pendapat Anda??
Seorang ahli genetika Israel, Avigdor Cahaner, menghasilkan genetik ayam tak berbulu pertama di dunia di fakultas genetika Rehovot Agronomy Institute dekat Tel Aviv, Israel

. ayam telanjang4 Ayam Tanpa Bulu Telah Dapat Dihasil Oleh Manusia..Apa Pendapat Anda??
Ayam dengan kulit telanjang diciptakan dengan perkawinan silang antara Ayam Broiler dengan spesies ayam yang memiliki leher tak berbulu.
Idea di belakang pembangunan ayam telanjang ini bertujuan menghasilkan spesis ayam yang lebih berkesan, iaitu ayam yang boleh bertahan hidup di negara-negara beriklimpanas, dengan kata lain ayam yang akan menjimatkan kos penyelenggaraan ayam proses.
Dan tentu saja, ayam ini tidak memerlukan pencabutan bulu sebelum diolah, sehingga mengurangkan kos pengeluaran di kilang pemprosesan.
ayam telanjang1 Ayam Tanpa Bulu Telah Dapat Dihasil Oleh Manusia..Apa Pendapat Anda??
Namun banyak yang menentang inovasi genetik ayam tak berbulu ini dan mengatakan bahawa perubahan tidak mendapat manfaat haiwan, dan pada kenyataannya kemungkinan untuk membuat hidup ayam-ayam tanpa bulu ini lebih buruk.
Profesor Avigdor Cahaner, membela ayam generasi bugil ini dengan mengatakan,
“Ini bukan ayam rekayasa genetika, itu berasal dari keturunan alam yang karakteristiknya telah dikenal selama 50 tahun, saya hanya membantunya untuk cepat tumbuh. Ayam broiler ini ayam normal, kecuali untuk fakta ia tidak memiliki bulu.”
Para saintis juga berharap generasi baru akan tumbuh lebih cepat kerana tidak perlu menggunakan tenaga untuk menuumbuhkan bulu di tubuhnya, sehingga ayam akanmemfokuskan makanan yang diserapnya untuk dijadikan daging sehingga ayam bolehlebih gemuk.
ayam telanjang2 Ayam Tanpa Bulu Telah Dapat Dihasil Oleh Manusia..Apa Pendapat Anda??
Berita tentang ayam berbulu pertama kali munculpada tahun 2002, dan sejak itu tidak ada lagi perkara baru yang didengar. Kurangnya keluar di media tentang ayam khusus menunjukkan bahawa penciptaan Mr Cahaner itu tidak pernah berkembang biak secara komersial.
ayam telanjang3 Ayam Tanpa Bulu Telah Dapat Dihasil Oleh Manusia..Apa Pendapat Anda??
Inovasi genetik ayam tanpa bulu ini sebenarnya telah dilakukan sejak 2002, dan minimanya berita perkembangan baru tentang ayam tanpa bulu ini menunjukkan genetik ayam tanpa bulu ini tidak boleh dikembangkan untuk pasaran komersil.

Bayi dicampak dan dipijak setelah dituduh mencuri

Kejam Kejam Cukup kejam..Hah,tu lah perkataan pertama Amir bila baca benda nie..
Kejadian ini berlaku di Zhengzhou, Henan China apabila seorang wanita di tuduh mencuri .Dia dengan sengaja melempar bayi yang di dukungnya ketanah dan memijakknya. 

Dia memijak bayi itu kerana marah dituduh mencuri.Saksi kejadian telah menyatakan wanita bersama rakannya telah mencuri talipon. Pihak polis telah di panggil untuk menyelesaikan kes itu. Kedua-dua wanita itu telah di bawa ke balai.


Anak kecil yang di tinggalkan seketika itu tidak mengalami luka. Inilah kadang-kadang cara orang yang bersalah untuk mengelakkan diri daripada di tuduh mencuri. Sehinggakan sanggup untuk menginayai anak sendiri.ps: ntah tak tau la nak kategorikan rakyat China ni spesis apa.... semalam pun ada jumpa satu video dr negara sana jugak.... seorang lelaki tak tau la samada pengsan atau mati terbaring kat jalan yang agak sibuk.... bayangkan punya la lama terbaring...tak ada seorang manusia pun yang peduli... gila ke ntah dorang ni... dengan kereta bas lalu lalang tepi lelaki tuh ....serius takde perasaan langsung.