Pages

Friday, April 13, 2012

(HANGAT) Kenapa wang dolar tidak pernah berubah semenjak 450 tahun?

Salam..Hari ini AMir nak kongsikan satu berita atau informasi yang sangat menarik dan terbaik untuk korang semua
kenapa wang dolar tidak pernah berubah semenjak 450 tahun? Mau tau ​​rahsia yang sangat penuh misteri ini?
Mari kita bongkar satu demi satu rahsia tersembunyi di sebalik wang dolar amerika yang tidak pernah berubah sejak 450 tahun yang lalu.

RAHASIA MATA WANG DOLAR AMERIKA
Pada postingan kali ini akan diberikansedikit menjelaskan tentang konspirasi (atau lebih tepatnya mesej terselubung) yang terdapat pada mata wang Amerika Syarikat. Data ini dibuat dengan sebenar-benarnya dan dengan fakta kenyataan yang terjadi di dunia ini.

Sekarang kita kembali ke tragedi 911 (September 11) di mana bangunan kembar WTC di New York runtuh dilanggar oleh dua buah pesawat, dan markas pertahanan keselamatan tentera Amerika, Pentagon juga rosak dilanggar pesawat. Tapi benarkah begitu? Begitu mudahnya bangunan-bangunan
yang kukuh berkonstruksi baja itu boleh tumbang?

Memang ada perhitungan teori fizik yang membuat hal itu mustahil terjadi. Tapi saya tidak akan menjelaskan hal itu saat ini. Sekarang kita bahas saja hal yang lebih tidak masuk akal daripada itu.

Amerika Syarikat berdiri lebih kurang 450 tahun yang lalu. Dimana saat itu ditetapkannya pula mata wang Amerika Syarikat yang berwarna hijau itu. Dan sejak 450 tahun yang lalu pula mata wang Amerika tidak pernah disemak/ditukarganti.
Sekarang cuba kita kaji mata wang yang sejak 450 tahun yang lalu itu belum berubah bentuknya.

Dimulai dari wang 20 Dolar.

Ini wang 20 Dolar Amerika.
Sekarang kita cuba lipat. (Ingat bahawa mata wang ini belum pernah diubah sejak 450 tahun yang lalu)


(Kalau ada yang membawa wang 20 Dolar Amerika, boleh dicuba.) Sekarang kita cuba lipat lagi. (Sekali lagi diingatkan bahawa mata wang ini belum pernah diubah sejak 450 tahun yang lalu!!.)Sekarang kita lipat lagi seperti ini. (Kita bukan sedang belajar membuat origami ya! Hehe ..)
Kalau sudah ... sekarang ganda lagi seperti dibawah ini, dan lihat hasilnya .. maksudnya lihat gambar yang dilingkari ini.


Apakah itu??
Itu adalah gambar Pentagon setelah dilanggar pesawat. Lihat gambar bangunan yang berasap itu! Kalau masih belum percaya, akan diperjelas lagi.


Nah! Sama kan??
Untuk kali ini terbukti bahawa wang 20 Dolar Amerika menyimpan rahsia tentang konspirasi
penghancuran Pentagon. (Oleh siapa? Mata wang ini kan punya Amerika sendiri??)
(Sekali lagi diingatkan bahawa mata wang ini belum pernah diubah sejak 450 tahun yang lalu!!)

Cukup untuk mesej terselubung Pentagonnya. Sekarang kita ke New York dengan 20 Dolar yang
setengah kusut ini, untuk melihat ada apa di sana.

Masih di 20 Dolar Amerika yang belum pernah diubah sejak 450 tahun yang lalu.
Sekarang kita dari sisi lain dari wang 20 Dolar ini.
Langsung saja lipat seperti gambar di bawah ya! (Ikut arahan!)


Langsung saja kita lihat hasil karya lipatan kita ...Ini hasilnya..


Sepertinya kenal bangunan itu!
Ya, benar sekali ... itu adalah gedung kembar WTC New York yang sekarang tinggal kenangan itu.
Masih belum percaya?? Lihat ini!


(Ingat bahawa mata wang ini belum pernah diubah sejak 450 tahun yang lalu!!)

Bahagian sebelah kiri dilanggar oleh Flight 175 dari United Airlines yang meluncur dari sebelah kanan
bangunan. Sementara bahagian sebelah kanan dilanggar oleh Flight 11 yang dimiliki American Airlines yang meluncur dari sebelah kiri. Lihat tulisan di kanan dan di kiri wang, yang lengkapnya adalah The United State of America. ( Memangnya 450 tahun yang lalu kedua syarikat
penerbangan itu sudah ada? Jawapannya, tentu saja belum. bahkan ke 2 bangunan itu-pentagon
dan WTC-bahkan belum dibina.)

Sekarang kita bahas bahagian yang paling aneh dari 20 Dolar kita ini.
Lihat baik-baik gambar ini!


Nah...SudahkaH 450 tahun yang lalu OSAMA BIN LADEN lahir??
(Jangankan OSAMA, moyangnya belum lahir.)

Untuk rahsia di sebalik 20 Dolar ini, boleh ditemui dari kod:
911 (September 11) >> 9 + 11 = 20
Jadinya 20 Dolar !

Hanya untuk 20 Dolar, kerana sudah kusut kita lipat-lipat sekarang kita tukarkan wangnya dengan
sebuah 5 Dolar dan sebuah 10 Dolar. Lihat ini juga!
Dalam 5 Dolar Amerika yang belum pernah diubah sejak 450 tahun yang lalu juga terdapat
rahsia penghancuran WTC New York.
Sekarang kita lihat wang 10 Dolarnya!Gedung pertama WTC yang sudah berasap.
Belum puas?? Lagi??
Sekarang kita pinjam wang 50 Dolar dari jiran sebelah..:)


Ini WTC saat bangunan runtuh.
Mau lagi?? Kita pinjam lagi 100 Dolar ..


Jadi..Apa ini??
Ini asap gambar asap dari WTC yang telah runtuh.
Detail sekali mereka membuat mesej terselubung ini!
Hinggakan gambar asapnya saja tidak lupa dibuat.

Sudah cukup melipat-ganda, kalau terlalu kusut nilai dolar yang kita punya jatuh.
Tahukah kamu siapa yang membuat mesej terselubung ini???
Jawapannya ada di wang 1 Dollar! (Lagi-lagi wang!)
Lihat ini!!


Cuba lihat 2 lambang yang ada di dalam 2 lingkaran itu!!


Ya!!! Ini lambang ILLUMINATI, iaitu organisasi super rahsia milik YAHUDI.
Lihat lambang MATA HORUS dan TULISAN "NOVUS ORDO SECLOHUM" yang bermaksud "NEW
WORLD ORDER "atau" TATA DUNIA BARU "

Macam tak percaya pulak kan??Pada pendapat anda,adakah ini secara kebetulan ataupun memang dah dirancang???

Sila komen di bawah
Klik Sini untuk support

Lagi makanan tiruan dari China yang dihasilkan..

Hati-hati a/bila membeli beras dari China, berdasarkan laporan sebuah media asal Korea, The Weekly Hong Kong, beras yang mengandungi bahan plastik kini beredar luas di pasaran.

Beras palsu yang diperbuat dari bahan campuran kentang, ubi jalar, dan resin sintetik industri, awalnya dijual bebas di Kota Taiyuan, Provinsi Shaanxi, China. Beras itu mempunyai pandangan yang sama dari mata kasar, namun saat dimasak beras itu akan terasa sangat keras dan sukar untuk dicerna. ]

Seperti ditulis dari Asianews.it, Isnin (9/4/2012). Kos pengeluaran yang sangat rendah dan menjanjikan keuntungan yang sangat tinggi, dituding sebagai latar belakang mengapa beras ini diciptakan.

Menurut Persatuan Restoran Cina, memakan tiga mangkuk nasi palsu ini akan sama seperti memakan satu beg plastik. Pegawai berkuasa China, sudah melancarkan penyelidikan atas laporan ini. China mempunyai rekod keselamatan makanan yang sangat rendah, pada tahun 2008 sebanyak enam bayi meninggal kerana meminum produk susu formula mengandungi melamin. Sebatian plastik itu akan memberi kesan buruk bagi kesihatan manusia jika diambil., seperti kerosakan ginjal.


Sekali pandang, memang terliur untuk menjamah. Namun, kini kita perlu berhati-hati dengan apa jua makanan, kerana banyak produk yang di ‘klon’ menjadi produk tiruan yang sangat merbahaya kepada diri kita serta keluarga.Madu lebah palsu
Madu palsu ini terhasil dari campuran air gula, manisan malt, sirap jagung atau beras, jaggery (sejenis gula yang tidak bertapis), pemanis barley malt atau bahan tambahan lainnya dengan hanya sedikit madu.Ia dipasarkan meluas melalui India ke U.S.Ban kitar semula
Beberapa kedai runcit telah dituduh menghantar ban yang telah tamat tempoh kembali kepada pembuat mereka, Shanghai Shenglu Food Company, di mana ban basi ini akan dikitar dengan cara memasukkannya dalam campuran tepung, air, pewarna makanan kuning yang haram dan pemanis tiruan. Ban kemudian dipakej semula dan dijual sebagai ban baru.Telur palsu
Ia terdiri daripada bahan kimia, asid alginic, kalium, kalsium klorida, gelatin, parafin, pewarna tiruan dan air. Telur ini direbus dalam air kencing kanak-kanak lelaki (mendapatkan warna) dan kulit telur dibuat dari kapur. Memakan telur palsu secara berterusan boleh menyebabkan kehilangan memori dan demensia.Kacang walnut palsu
Kacang walnut yang ori dikeluarkan dan diganti dengan konkrit yang dibalut kertas agar lebih kemas kemudian dimasukkan ke dalam kulit kacang walnut yang ori dan digam.Daging lembu palsu
Daging palsu ini hasil dari campuran daging ayam dan babi yang kemudian diperap selama 90 minit dengan sedikit daging lembu gred tinggi.Bahan perap yang digunakan ini boleh meracun organ dalaman manusia dan boleh membawah penyakit kanser

Berapa Lama Manusia Dapat Bertahan Tanpa Tidur?


Berapa lama kamu dapat bertahan tanpa tidur? Faktanya, seseorang dapat berusaha terjaga (tidak tidur) selama 11 hari berturut-turut. Tetapi ada Pada tahun 1964 di California, seorang siswi SMA usia 17 tahun bernama Randy Gardner membuat keputusan untuk tidak tidur selama 11 hari (264 jam) berturut-turut. Penelitian menunjukkan, Randy akhirnya menderita masalah daya ingat, paranoia (ketakutan berlebihan) dan halusinasi.

Penelitian lain membuktikan, kekurangan tidur pada tikus dapat menyebabkan penyakit Alzheimer. Kurang tidur kronis juga dapat menyebabkan kegemukan, tekanan darah tinggi, depresi, dan diabetes  baik pada manusia maupun hewan.

Tahukah kamu bahawa tidur membantu otak kita mengembangkan dan membuat hubungan saraf otak, meningkatkan sistem kekebalan tubuh, mengembalikan ingatan, memproses informasi dan membantu penyembuhan tubuh. Menurut polling National Sleep Foundation tahun 2011, 43 persen dari warga AS mengatakan, mereka jarang atau tidak pernah mendapatkan tidur yang cukup pada malam hari. Sementara itu, 15 persen orang dewasa dan 7 persen dari anak usia 13-18 tahun hanya tidur kurang dari enam jam setiap hari.

Jadi, berapa banyak tidur yang kamu benar-benar perlukan? Para peneliti mengatakan bahawa tidak ada “tempoh wajib”, tetapi pada wanita umumnya tidur lebih lama daripada lelaki, dan bayi tidur lebih lama dari orang tua. Tubuh kita sebenarnya memaksa kita untuk tidur dengan penambahan kecil (disebut microsleeps) ketika kita sudah terlalu lama tidak berehat.
sumber

Mengapa Saya Masuk Islam? (Yusuf Islam)


Saya dilahirkan dalam sebuah rumah yang penghuninya beragama Kristian. Diajar bahawa tuhan itu wujud, tetapi kita tidak ada hubungan secara langsung dengan tuhan.
Lantas kita perlu mewujudkan satu cara untuk menghubunginya, iaitu melalui Jesus. Dan apabila mereka mengatakan yang tuhan itu tiga, saya menjadi lebih bingung tetapi saya tidak mampu membantah atau membahaskannya.
Namun, sedikit demi sedikit, saya mendapati diri semakin jauh daripada pendidikan yang berbentuk agama ini.
Saya mula mencipta muzik dan mahu menjadi seorang bintang terkenal. Akhirnya, saya berjaya menjadi seorang yang sangat terkenal.
Pada waktu itu, saya berusia belasan tahun tapi nama dan gambar terpampang di semua bentuk media.
Mereka membuat saya lebih besar dan kerana itu saya juga mahu hidup dengan cara yang lebih besar daripada hidup yang sebenarnya, dan satu-satunya cara untuk mendapatkannya ialah dengan menikmati arak dan dadah.
Selepas setahun berjaya menikmati kemewahan dan hidup secara high, saya sakit teruk dijangkiti penyakit TB dan perlu dirawat di hospital.
Kemudian, tiba satu ketika apabila saya rasa agama Buddha itu nampak baik dan mulia, tetapi saya masih belum bersedia menjadi seorang sami Buddha dan memisahkan diri daripada masyarakat sepenuhnya.
Saya mencuba pula Zen dan Ching, numerologi, kemudian kad-kad pakau dan astrologi. Saya cuba membuka semula kitab Bible tetapi tidak menjumpai apa-apa. Pada waktu itu, saya masih tidak tahu sesuatupun tentang Islam.
Titik Permulaan
Kemudian satu keajaiban berlaku. Abang saya melawat sebuah masjid di Jerusalem. Dia begitu kagum dengannya. Masjid itu dirasakan penuh dengan kehidupan (tidak seperti gereja-gereja dan rumah-rumah biara yang dirasakan kosong), aman dan tenang.
Dia memberikan saya senaskah terjemahan al-Quran yang dibawanya dari sana. Dia tidak pula menjadi seorang Muslim tetapi dia dapat merasakan yang ada sesuatu dalam agama itu, dan dia fikir mungkin saya akan menjumpai sesuatu juga.
Apabila saya terima kitab itu, saya mendapat petunjuk yang bakal menerangkan segala-galanya kepada saya - siapa diri saya, apakah tujuan hidup di dunia, apakah sebenarnya hakikat hidup dan apakah hakikat yang akan berlaku, dan di mana saya datang. Saya sedar bahawa inilah agama yang benar; agama yang bukan dalam erti kata yang difahami oleh Barat, bukan agama yang hanya berguna untuk masa tua anda.
Perkara pertama yang ingin saya lakukan pada waktu itu ialah menjadi seorang Muslim.
Pada tahap ini juga, saya mula menemui keyakinan. Saya merasakan sudah pun menjadi seorang Muslim. Apabila saya membaca kitab al-Quran itu, barulah saya sedar bahawa kesemua para nabi yang diutus Allah itu membawa ajaran yang sama.
Lantas, mengapakah penganut Kristian dan Yahudi saling tidak sefahaman? Sekarang saya tahu bagaimana orang Yahudi tidak mahu menerima Jesus sebagai utusan Tuhan dan mereka juga telah menukar ayat-ayat Tuhan.
Penganut Kristian salah faham akan ayat-ayat Tuhan dan menganggap Jesus anak Tuhan. Kesemuanya masuk akal dan begitu mudah difahami.
Inilah keindahan al-Quran. Ia membuat anda berfikir dan mencari jawapan, dan tidak menyembah matahari atau bulan tetapi Tuhan yang Esa yang telah menciptakan segala-galanya.
Apabila saya lebih banyak membaca kitab al-Quran, ia menceritakan pula tentang sembahyang, sifat pemurah dan sifat suka berbuat baik.
Saya masih belum menjadi seorang Islam lagi, tetapi saya sudah dapat merasakan bahawa satu-satunya jawapan untuk saya ialah al-Quran; bahawa Tuhan telah menghantarnya kepada saya, dan saya menyimpannya sebagai satu rahsia. Tetapi al-Quran itu juga berkata-kata pada beberapa peringkat yang berlainan. Saya mula memahaminya pada peringkat yang lain pula.
Al-Quran mengatakan, "Mereka yang beriman tidak menjadikan orang kafir sebagai temannya dan orang beriman itulah saudaranya."
Pada tahap itulah, timbul keinginan saya untuk bertemu dengan saudara-saudara selslam.
Melawat Jerusalem
Saya melawat Jerusalem (sepertimana yang dilakukan abang saya). Di Jerusalem, saya masuk ke dalam masjid dan duduk. Seorang lelaki datang menghampiri dan bertanya apa yang saya mahu. Saya beritahu dia yang saya seorang Muslim. Dia bertanya lagi, apakah nama saya. Saya jawab, "Stevens". Dia kelihatan keliru. Setelah itu, saya menyertai sembahyang berjemaah, walaupun tidak begitu menjadi.
Peristiwa ini berlaku pada tahun 1977, lebih kurang satu setengah tahun selepas saya menerima al-Quran daripada abang saya.
Lantas, pada satu hari Jumaat, iaitu selepas menunaikan sembahyang Jumaat, saya pergi bertemu imam Masjid New Regent dan melafazkan syahadah di tangannya.
Saya telah menjadi seorang yang memiliki kemasyhuran dan kemewahan. Tetapi saya begitu sukar mendapatkan petunjuk, walau bersungguh-sungguh saya cuba mendapatkannya, sehinggalah saya ditunjukkan dengan al-Quran.
Sekarang saya sedar bahawa saya boleh berhubung secara langsung dengan Tuhan, tidak perlu menggunakan perantara. Islam mengangkat semua halangan ini.
Saya tidak pernah berjumpa orang Islam sebelum saya memeluk agama suci ini. Saya lebih dahulu membaca al-Quran dan menyedari bahawa tidak ada manusia yang sempurna di dunia ini.
Hanya Islam yang sempurna, dan sekiranya kita semua meniru akhlak Rasulullah s.a.w., kita akan berjaya.
Moga-moga Allah memberikan kita petunjuk dan hidayah-Nya untuk menuruti jejak langkah Rasulullah s.a.w.. Amin!

Bendi Menambahkan Daya Ingatan


Bendi yang juga dipanggil kacang lendir ialah sejenis sayuran yang biasa didapati di pasar. Sayur bendi selain enak untuk dimakan secara goreng, juga amat sedap dicampur ke dalam kari ikan. Lebih-lebih lagi kari ikan “tongkol”. Namun begitu tidak ramai yang tahu akan khasiatnya. Sebenarnya biji bendi boleh dijadikan sebagai alternatif kepada kopi. Baik bagi mereka yang ingin mengelakkan kafein dalam kopi. Daunnya juga boleh dimakan sebagai sayur.

Bendi juga baik untuk fungsi otak. Ia dapat menambahkan daya ingatan serta daya kecergasan otak. Lepas ni, sesiapa yang tidak mahu cepat nyanyuk tu, bolehlah beli sayur bendi banyak-banyak. Bukan untuk orang-orang tua sahaja, malah orang muda pun sekarang dah cepat sangat lupa. Maklumlah, zaman sekarang ni banyak unsur-unsur kimia berbahaya yang terdapat dalam makanan terutama makanan segera.

Kegunaan Bendi: Ambil biji, akar dan bunga dan rebuskan. Air rebusan itu apabila diminum boleh menjadi ubat seperti berikut:

  1. Melawaskan pembuangan air kecil
  2. Boleh meredakan bengkak dan radang
  3. Meringankan masalah susah bersalin (dijadikan selusuh)
  4. Mengubati penyakit gonorea
  5. Mengubati sifilis
  6. Apabila dicampur dengan gula, boleh dijadikan sebagai sirap ubat batuk dan ubat sakit kerongkong.
  7. Untuk mengubati bisul dan kudis, boleh gunakan air rebusan itu untuk menyapu pada tempat yang berkenaan

3 Makanan Genius Orang Islam Dahulu


Formula pemakanan genius-genius Islam silam yang menjadi rahsia keajaiban daya intelek mereka. Formula ini terpendam di dalam kitab-kitab tradisional dalam bahasa Arab. Tersembunyi dari pengetahuan orang Arab dan umat Islam sendiri. Namun akhir-akhir ini ada usaha-usaha untuk mengetengahkan kembali kepada umum. Sekarang semacam ada kecenderungan di kalangan ilmuan Islam dan bukan Islam untuk mengkaji dan menguji keabsahan formulaini. Ini didorong oleh penemuan - penemuan saintifik yang membuktikan kebenarannya, khususnya terhadap susu, madu dan telur. Berikut adalah formula pemakanan genius-genius Islam yang telah terbukti berupaya meningkatkan kepintaran dan kekuatan daya ingatan :

1) MADU
Madu adalah makanan yang sangat berkhasiat. Al-Quran
mengiktirafkannya sebagai " shifa '" iaitu penyembuh penyakit.
Manisan madu digelar "Raja Ubat", dapat menyembuh
kebanyakkan penyakit. Ia adalah makanan untuk kesihatan keseluruhannya.
Ia mengandungi pelbagai jenis vitamin, mineral, protein,
antiseptik dan enzim yang meningkatkan ingatan dan kecerdasan
mental individu. Madu juga mengandungi pelbagai zat galian yang
penting seperti kalsium, sulfur, fosforus, zat besi, karbon,
magnesium, potassium (kalium), kuprum, silika, klorin,
mangganese dan belerang untuk memupuk tenaga dan kesihatan
fizikal-mental. Rasullullah s.a.w bersabda, "Siapa ingin
hafal,hendaklah ia minum manisan madu". Madu didapati berkesan untuk
merawati penyakit - penyakit mental di mana ia boleh
menghindarkan kepenatan kerja otak seperti berfikir, membaca,
merancang dan bermesyuarat.

CARA MINUM : 2 sudu teh pada waktu pagi dan malam.
PANTANG : Jangan makan tembikai semasa menggunakan madu.
Sangat merbahaya!

2) KISMIS
Mengandungi zat besi yang amat diperlukan untuk membina darah
bagi memastikan bekalan oksigen yang mencukupi untuk disalurkan
ke otak. Kekurangan oksigen menyebabkan seseorang mudah
mengantuk, pelupa, lembab dan mengalami kelemahan dalam berfikir.

CARA MAKAN :
i) Menghadap Kiblat
ii) Baca "Bismillah" dan selawat ke atas nabi (3 kali)
iii) Baca doa penerang hati
iv) Makan secara kemam seperti makan gula-gula. Tidak berkesan
jika dikunyah seperti makan kacang.
v) Makan sebiji-biji sebanyak 21 biji setiap hari.

3) SUSU SEGAR
Susu berguna untk kesihatan otak, mempertajamkan ingatan,
membekalkan tenaga mental dan fizikal. Susu mengandungi tiga
unsur semulajadi iaitu keju, lemak dan air yang amat diperlukan
untuk pertumbuhan badan dan otak. Susu adalah makanan yang
paling lengkap dan berkhasiat. Ia mengandungi enam kelas
makanan yang amat diperlukan oleh tubuh iaitu karbohidrat,
lemak, protein, semua jenis vitamin, mineral dan air. Ia
berkhasiat untuk merawati kesihatan umum dan merupakan penawar
kelupaan yang berkesan. Rasullullah s.a.w menerangkan susu
boleh menguatkan belakang, menambahi akal, memperbaiki
penglihatan dan menghindari penyakit lupa. Susu yang terbaik
untuk ketajaman minda ialah susu kambing, biri - biri dan lembu
yang segar. Susu hidup lebih berkhasiat dari susu debu.

CARA MINUM :
i) Sekurang-kurangnya segelas pada sebelah pagi dan malam
ii) Baca "Bismillah" dan doa minum susu seperti yang

Daya Ingatan Perokok Lelaki Menurun

WASHINGTON - Lelaki yang menghisap rokok akan mengalami penurunan daya ingatan berbanding lelaki yang tidak merokok, menurut satu kajian yang dilakukan para penyelidik Universiti Kolej London.

Namun, menurut kajian itu yang disiarkan di Amerika Syarikat kelmarin, wanita yang merokok tidak akan mengalami penurunan daya ingatan.

Kajian itu melibatkan lebih 5,000 lelaki dan 2,100 wanita dalam perkhidmatan awam Britain yang mula dijadikan bahan kajian semasa mereka berumur 56 tahun dan perkembangan otak mereka diikuti selama 25 tahun.
sumber