Pages

Monday, July 16, 2012

Pembunuhan besar-besaran di Treimsa oleh Regim Bashar

regim bashar
Pada hari Khamis (12/7/2012) yang lalu, satu lagi pembunuhan dan penyembelihan secara besar-besaran dilakukan oleh regim Basyar dan sekutunya setelah melakukan beberapa operasi penyembelihan Sunni secara besar-besaran sebelum ini. Kali ini tentera regim membunuh dan menyembelih lebih 250 masyarakat Sunni di Masjid Turaimisah, wilayah Hamah.
Para saksi penyembelihan di Turaimisah melaporkan bahawa jumlah yang gugur syahid lebih besar di rumah-rumah dan ladang-ladang pertanian masyarakat awam sekitar kota tersebut.
Masyarakat Sunni Turaimisah yang berjaya menyelamatkan diri daripada tindakan ganas tersebut masih terus mencari dan mengumpulkan syuhada’-syuhada’ yang bergelimpangan di jalanan, perumahan, dan ladang-ladang pertanian.Sumber-sumber masyarakat tempatan melaporkan bahawa majoriti masyarakat awam disembelih dengan pisau oleh tentera regim dan syabbihah Syiah Nusairi.
Majoriti syuhada’ yang gugur adalah dalam kalangan kanak-kanak dan juga para wanita. Belasan lagi syuhada’ yang ditemui dalam keadaan hangus rentung dibakar.
Masyarakat setempat melaporkan bahawa Turaimisah mendapat serangan dan gempuran sengit daripada tentera regim sejak semalam bermula pukul lima pagi waktu tempatan. Wilayah Hamah dikepung dari segenap penjuru dan kemudiannya tentera regim mengebom wilayah tersebut dengan senjata berat dua jam tanpa henti.
Kemudian mereka menyerbu ke dalam kota, memutuskan hubungan komunikasi dan juga bekalan elektrik. Seterusnya mereka membunuh dan menyembelih masyarakat awam yang tidak sempat melarikan diri.
Ternyata janji demi janji yang dilaungkan oleh Basyar adalah palsu dan merupakan penipuan semata-mata kepada dunia. Dimana pemimpin Islam ketika ini?

Tips Bagaimana Mengenal Madu Tiruan

Madu keluaran Malaysia
Gambar Hiasan
Sering sahaja kita mendengar lambakan madu tiruan. Hal ini dapat menggusarkan kita kerana pengambilan madu tiruan akan membahayakan kesihatan dan menyebabkan diabetes. Oleh itu, anda sebagai penggemar madu iaitu makanan sunnah Rasulullah ini, perlulah tahu dan mengenalpasti cara-cara mengenali madu tiruan atau asli. Moga tips yang diberikan ini membantu anda untuk memilih madu dan seterusnya menjaga kesihatan anda!

1. Permukaan madu mempunyai
buih-buih halus.

2. Madu dalam botol yang terbalik akan
turun dengan cepat kerana ringan dan madu akan turun tanpa putus kerana kelikatannya.

3. Rendamkan kayu mancis atau surat khabar dalam madu tersebut dan nyalakan api. Jika
terbakar, ia madu asli.

4. Madu
tidak beku jika disimpan di dalam peti ais.

5. Jika dititiskan di atas tapak tangan, madu akan
membulat (tidak meleper) walaupun sedikit.

6. Madu asli tidak dikerumuni/dihurung
semut, tetapi madu tiruan yang bercampur gula akan dikerumuni/dihurung semut.

7. Pecahkan sebiji telur ayam dan campurkan bersama sesudu madu. Madu asli akan menyebabkan isi telur masak, tetapi tidak bagi madu tiruan.

sumber