Pages

Saturday, January 28, 2012

Lambang Freemason Di Bangunan UNIMAS

baiklah.. mungkin anda pernah melihat di dalam website yang lain mengenai lambang-lambang freemason di luar negara. Blog saya ini akan merungkai melalui pemerhatian secara perbandingan.. sila sihat bukti di bawah.. yang pertama sekali bangunan UNIMAS(Universiti Malaysia Sarawak) yang belum lagi ada pihak yang membuka isu ini. Saya bukanlah menuduh pihak Universiti, tetapi adakah ini secara kebetulan? adakah yang berlaku di PUTRAJAYA pun satu KEBETULAN? Adakah yang berlaku di Universiti Malaysia Terengganu (UMT) KEBETULAN? terlalu banyak kebetulan akan menjadi BETUL. Wallahualam.. saya serahkan kembali kepada pembaca untuk menilai... LIHAT LOGO DAHULU SEBELUM MENILAI.. =)INI YANG SAYA DAPAT KENAL PASTI BENTUK BANGUNAN DI UNIMAS. Kebetulan? kita lihat Kampus UMT di bawah pula.. 

 LAMBANG SALIB. SILA LIHAT GAMBAR DI BAWAH. SAYA TELAH MELIHAT SEMULA DI GOOGLE MAPS. KENAPA BANGUNAN INI DILINDUNGI AWAN?? ADAKAH KEBETULAN? ATAU PUN SENGAJA DI LINDUNGKAN? BULATAN 8 GARISAN TELAH DIBINA.. SEBELUM INI TIADA BUKAN?
KITA LIHAT PULA DI PUTRAJAYA.. JOM VIEW...
 GAMBAR DI ATAS.. SAMA SEPERTI DI UNIMAS, UMT DAN PUTRAJAYA. SEBELAH MASJID PULAK TU.. KALAU VERTICAN CITY SEBELAHNYA GEREJA.. DI BAWAH SEPERTI SENIBINA BANGUNAN UNIMAS...  freemason=jurubina.. fikirkan


 BENTUK MATA PADA SENIBINA JALAN RAYA.. LIHAT KUBAH PICC.. BENTUK MATA..